Två målpass av Sundin

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-23

Toronto Maple Leafs besegrade Florida Panthers med 2-1 på bortaplan och det var lagkaptenen Mats Sundin som låg bakom segern.

”Sudden” spelade fram Kyle Wellwood till 1-0 i den första perioden och också backen Pavel Kubina till det avgörande målet i förlängningen. Det var en tät match i BankAtlantic Center och det krävdes tre numerära överlägen för att några mål skulle produceras då målvakterna Tomas Vokoun och Vesa Toskala spelade bra. Det avgörande målet kom efter 34 sekunder av övertidsperioden och målet blev omdiskuterat då Panthers tyckte att utvisningen på Richard Zednik i slutet av den tredje perioden var alldeles för hårt dömd. Slovaken Zednik var så upprörd över utvisningen att han vägrade prata med media efter matchen.

– Jag låter er prata om det, jag låter helst bli, sa Panthers coach Jacques Martin.

De bägge målgivande passningarna ger Sundin 42 poäng – varav 26 assist – denna säsong.