Dagens namn: Helge

Effektivt powerplay gav seger

Publicerad 2013-05-10

Tjeckiens lagkapten i hockey-VM, Jiri Novotny.

Slutspelsplatsen i ishockey-VM var i fara. Men med fredagens 4–2-seger mot Slovenien har Tjeckien fortfarande chans att ta nå slutspel i Stockholmsgruppen.

– Hittills har vi haft problem. Förhoppningsvis gör den här segern att vi börjar spela bättre, vi behöver verkligen bli bättre på allt, säger Zbynek Michalek till IIHF.com.

Segern kom tack vare effektivt powerplay. Efter Sloveniens 2–1, genom Rok Ticar, fick Tjeckien flera chanser i numerärt överläge – och tog vara på de flesta. Jiri Hudler ordnade kvitteringen, när Luka Tosic satt två minuter för fasthållning, med mindre än minuten kvar av första perioden.

Sedan fortsatte uppvisningen i tredje genom mål av Zbynek Michalek och Jiri Novotny – vilket till slut gav viktiga poäng i jakten på en plats i slutspelet. Tjeckien är nu fyra i gruppen, två poäng före Norge som dock har en match mindre spelad.