Jättemiss och förlust för Prodell i comebacken

Uppdaterad 2014-04-01 | Publicerad 2014-03-31

Klas Ingesson fick ingen flygande start på den allsvenska tränarkarriären då hans Elfsborg föll med 2–1 i premiären på Kopparvallen.

Och debuterande Viktor Prodell förlorade mot sitt gamla lag – efter att ha missat ett nästan öppet mål i första halvlek.

– Jag får tacka Prodell för att han skjuter mitt på mig, säger Åtvidabergsmålvakten Henrik Gustavsson om jätteräddningen till CMore.

Viktor Prodell.

Johan Larssons inlägg var perfekt mot Viktor Prodell på bortre stolpen – och Belgienlånet hade i princip bara att sätta foten till för att få bollen i mål.

Men Henrik Gustavsson hann åtminstone halvvägs över mot den bortre stolpen och lyckades reflexrädda med händerna – och höll därmed Åtvidaberg kvar i den ledning som Ricardo Santos givit hemmalaget efter 19 minuter.

I den andra halvleken flög istället Kristian Bergström, 40, fram och väggspelade sig fram till ett vänsterinlägg som Mohammed Abubakari stötte i mål till 2–0.

Från det orkade Klas Ingessons Elfsborg aldrig resa sig, trots rejäl press under slutskedet. Närmre än Per Fricks reducering i slutminuterna kom inte Elfsborg.

– Tyvärr slarvar vi lite i dag och de straffar oss hårt, säger Elfsborgs chefstränare Jan Mian till CMore.

Mian var dock nöjd med slutforceringen – och lagets nye stjärnanfallare Viktor Prodell.

– Viktor var bra. Han var en bra uppspelspunkt och har ett par lägen. Trots att han varit lite sjuk i veckan tycker jag att han gör det riktigt bra.