En målexplosion i mittenrundan ordnade en knall i Timrå.

Laget vann hemma mot serieledaren Karlskrona med 4-0.

Viktiga poäng för att undvika bottenplaceringarna.

Jeremy Boyce–Rotevall.

Timrå var fullständigt överlägset i den andra perioden. Laget vann skotten med 24-5 och gjorde tre mål på knappt tio minuter.

Jeremy Boyce-Rotevall, Emil Pettersson och Nils Bergström såg till att hemmalaget gick från 1-0 till 4-0. Inte ens succélaget Karlskrona lyckades resa sig från det underlaget.

Vinsten betyder att Södertälje ligger tredje sist i hockeyallsvenskan, två poäng före nästjumbon Björklöven.

Malmö Redhawks tog en viktig trepoängare i striden om en direktplats till kvalserien. Laget vann borta mot Almtuna med 4-2 efter bland annat två mål av Daniel Viksten i Redhawks.

Resultatet innebär att Malmö är uppe på 63 poäng, tre bakom trean Västerås. Med andra ord har skåningarna stor chans att nå kvalserien direkt.

I Dalarna tog Mora en viktig seger i hockeyallsvenskan. Laget besegrade Troja/Ljungby med 2-1 och har nu häng på playoff-serien till kvalserien. Efter vinsten ligger Mora en poäng bakom Rögle.

Jumbon Troja/Ljungby hade behövt en trepoängare för att komma närmare Björklöven och Södertälje, som tog en viktig vinst mot Djurgården.