Carolina vann dramatisk NHL-premiär

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-07

Brandon Sutter tvåmålsskytt

NHL-premiären mellan Carolina och Minnesota fick en dramatisk avslutning.

Men till slut var det Carolina som tog hem segern och laget stora matchhjälte blev Brandon Sutter

Det var utsålt på Hartwall Arena i Helsingfors när Minnesota Wild och Carolina Hurricanes spelade säsongens första match i NHL.

Inga svenskar på isen men likväl ett antal finländare i vardera lag.

En av dem fick briljera inför landsmännen i publiken när han spelade fram till Minnesotas 1–0.

Sutter kvitterade

Mikko Koivu vann kampen om pucken och gick in bakom målet och skickade fram pucken till Guillaume Latendresse som satte den säkert efter 3.33.

Hurricanes Brandon Sutter kvitterade strax innan första periodens slut i powerplay.

I den andra perioden tog Hurricanes också ledningen när Anton Babchuk stannade Erik Coles passning med skridskon och därefter sköt upp pucken i nättaket.

Sutter avgjorde

2–2 kom när Matt Cullen stötte in en retur men sedan var perioden Carolinas.

3–2 gjorde Jussi Jokinen, 11.16 in på mittperioden. Vid 4–2 var det dags för Sutter igen som fångade upp en retur som Minnesota-målvakten Niklas Bäckström släppte via benskyddet.

När det återstod tre minuter av matchen reducerade Minnesota genom Brent Burns som sköt pucken i mål i powerplay och plötsligt blev det spänning i matchen.

Men Minnesota kom inte närmare och Carolina vann premiären.