Växjö befäste serieledningen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-15

Seger för Växjö, Örebro, Leksand, Almtuna och Mora

Växjö – Rögle 3-1

Serieledarna Växjö fortsätter att leverera och kunde vinna med 3-1 hemma mot formstarka Rögle som kom till spel med poäng i åtta raka matcher.

Växjö ledde med 2-1 efter den första perioden efter mål av Nicklas Rahm och Christian Magnusson och kunde sedan utöka till 3-1 genom junioren Jesper Porsefjord i den andra perioden – ett mål som godkändes först efter videogranskning eftersom en hög klubba misstänktes. Det var talangens första mål och poäng i serien.

Växjös seger var den sjunde på åtta matcher och laget befäste i och med segern serieledningen i HockeyAllsvenskan.

Rögle är fortsatt fyra i sammandraget.

Örebro – Tingsryd 6-2

Alla papper hann bli klara i tid för Örebros nyvärvade provspelare Adrian Foster inför matchen mot Tingsryd, och kanadensaren fanns också på isen i segermatchen mot Tingsryd, men kom inte med i poängprotokollet.

Tingsryd hängde med till 2-2, men mitt i matchen gjorde Thomas Enström 3-2 för Örebro, och i den sista perioden drog hemmalaget ifrån.

Under den sista tredjedelen ökade tvåmålsskytten Johan Sjödell-Wiklander och trepoängsforwarden Marcus Jonasén på till 5-2 innan Ryan Gunderson skottade in avslutande 6-2. Skottstatistiken i den sista perioden slutade också förkrossande 12-1.

Tingsryds svit om två raka vinster fick därmed ett slut medan Örebro, som tog tredje raka segern, befäste andraplatsen i tabellen.

Troja/Ljungby – Leksand 2-3

Jesper Ollas trivs utmärkt mot Troja/Ljungby.

Leksandsforwarden sköt kvitteringen fram till 2-2 och segermålet fram till 3-2 i sudden death i det senaste mötet mot Troja/Ljungby, och i returmatchen slog han till igen.

Seriejumbon Troja hämtade upp ett 0-2-underläge till 2-2 innan Ollas slog in det matchvinnande 3-2-målet i den sista perioden. Målet kom i power play och Ollas nöp till efter att ha fått en fin crosspassning.

Samtliga tre mål av Leksand kom i power play, där också Johan Hägglund och Jared Aulin hamnade i målprotokollet.

Efter två raka hemmaförluster mot småländskt motstånd (Växjö och Tingsryd) blev det alltså en bortaseger mot småländskt motstånd för Leksand.

Almtuna – Bofors 3-1

Magnus Hellberg fortsätter att briljera i Almtunas mål.

19-åringen, som tagit över förstaspaden från Fredrik Pettersson-Wentzel som just nu dessutom är på ett JVM-läger, grundlade Almtunas femte seger på de sex senaste matcherna när han räddade 25 av 26 skott mot Bofors.

Almtuna hade en 2-0-ledning efter två perioder efter två power play-mål av Joachim Gellerstedt och Fredrik Sandgren. Bofors reducerade med två och en halv minut kvar att spela, men minuten senare stängde Johan Berggren matchen med sitt 3-1-mål.

Formstarka Almtuna fortsätter därmed jakten på en plats i playoff och är just nu två poäng ifrån sjundeplatsen.

Mora – Sundsvall 4-2

Sundsvall bröt en åtta matcher lång förlusttrend senast mot Borås, men det blev en tillfällig andhämtning för laget som mot Mora åkte på en ny förlust.

Sundsvall kvitterade till 2-2 med mindre än fem minuter kvar att spela, men bara en och en halv minut senare krutade Robin Gartner in 3-2 i power play vilket kom att bli det matchvinnande målet.

Sundsvall, som vann skotten med 44-33, orkade inte komma ikapp ännu en gång.

Mora vann till slut med 4-2, keepern Lasse Johansson motade totalt 42 puckar och trepoängaren innebär att Mora tar klivet upp på den åtråvärda sjundeplatsen i tabellen. Laget passerade Oskarshamn som förlorade hemma mot Västerås.