Ex-djurgårdaren nära en plats i Montreal

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-28

Andreas Engqvist imponerar på ledningen

NEW YORK. Det blev inga svenska mål när NHL:s försäsong rullade vidare i natt.

Men Andreas Enqvist svarade för ännu en poäng för Montreal – och tre blågula målvakter var i farten.

Andreas Engqvist.

Det har börjat bra i anrika Montreal för 22-årige ex-djurgårdaren Andreas Engqvist.

Han gjorde, med sitt mål, så starkt intryck på lagledningen under debuten mot Minnesota i söndags att han fick chansen i natt igen, mot Florida.

Nära en plats

Och Enqvist övertygade även i detta försök. Något nytt mål gjorde han inte, men han spelade fram till en Ryan White-balja i tredje perioden.

Nu kan han, som förste svensk på ett bra tag, vara nära en plats i Canadiens trupp.

Jacob Markström, som vaktade kassen för motståndaren under sista perioden, hade det mindre roligt i Bell Centre. Han släppte in tre av de första sju skotten och lämnade isen med tio räddningar av 14 möjliga.

Montreal-dansen Lars Eller var en av banans giganter och noterades för en assist.

I det svängiga mötet mellan Toronto och Buffalo var det svensk målvaktsmatch. Jonas Gustavsson stod hela matchen för Toronto och Jhonas Enroth halva för Buffalo. ”Monstret” tog 35 av 39 skott, medan Enroth – som slåss om platsen som andremålis bakom Ryan Miller i Buffalo – stoppade femton av sjutton.

Även Carl Gunnarsson fanns på isen för Toronto, medan Fredrik Sjöström vilade ännu en match. Han ska dock vara redo för säsongsdebut borta mot Ottawa på onsdag.

För Buffalo fick unge backen Dennis Persson göra debut. Han spelade drygt 15 minuter och hamnade på minus -1 i plus/minus-statistiken.

Matchen slutade 5-4 till Toronto.

Nashville vann en jämn men snäll match mot Atlanta med 2-1. Niclas Bergfors och Tobias Enström spelade för Atlanta och Patric Hörnqvist för Nashville. Inga svenska poäng noterades dock.