Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-18

Vinster för Rögle, Växjö och Borås

Tvåmålsskytten Patrik Bergström.

Sundsvall – Rögle 2-5

Rögle vann hängmatchen mot bottenlaget Sundsvall, och nu är man ikapp och förbi Leksand i tabellen. Tack vare bättre målskillnad tog Rögle över tredjeplatsen från Leksand, och lagen har lika många matcher spelade.

Sundsvall gjorde 1-0 mot Rögle, men sedan vände skåningarna. Ted Brithén styrde in 1-1, Patrik Bergström prickade in 2-1 och när Eric Himelfarb via en underlig sargstuds ställde Tim Sandberg fram till 3-1 så var matchen avgjord.

Patrik Bergström blev tvåmålsskytt när han via en Sundsvallsklubba lobbade in 5-2-målet i box play.

Formstarka Rögle har nu fem raka vinster.

Sundsvall halkade i och med förlusten under det negativa kvalstrecket, eftersom Tingsryd passerade efter att ha besegrat Mora med 5-0.

Bofors – Växjö 2-3

Växjö verkar ha börjat hitta tillbaka till vinnarspåret igen.

Borta mot Bofors, som håller till i tabellens ingenmansland, vann serieledarna med 3-2. Vindsnabbe Steve Saviano sköt 1-0 – hans första mål 2011 – i början av den andra perioden, och bara minuter senare ökade Josh Soares på till 2-0.

Bara 45 sekunder in på den sista perioden prickade sedan Joakim Hillding in 3-0 och det kom att bli det matchvinnande målet.

Bofors reducerade två gånger om, men kom inte närmare än så.

Växjö tog därmed ytterligare ett stort steg mot kvalserien och har nu tolv poäng ner till fjärdeplatsen. Det är bara 15 poäng kvar att spela om.

Oskarshamn – Borås 1-2

Efter tre raka vinster började Oskarshamn hoppas på ett mirakel där man efter att till synes ha blivit avsågade i playoffkampen återigen skapade hopp om kvalspel.

Frågan är dock om inte den drömmen slogs i kras mot Borås, för efter 1-2-förlusten på hemmaplan så är man nu fem poäng efter lagen framför, och har dessutom fler matcher spelade. IKO har bara fyra matcher kvar att spela.

Erik Andersson avgjorde matchen för Borås del när han sköt 2-1 mitt i den sista perioden, assisterad av förre IKO-forwarden Alexander Bergström.

Borås vann därmed fjärde raka bortamatchen.