Dagens namn: Jenny, Jennifer

Tappade poäng med 52 sek kvar

Uppdaterad 2011-10-08 | Publicerad 2011-10-07

Henrik Lundqvists NY Rangers föll premiären

Henrik Lundqvist såg ut att ta sitt New York Rangers till straffar – då kom avgörandet.

Med 52 sekunder kvar av övertiden kunde Jack Johnson avgöra NHL-premiären i Globen.

Det var ingen tvekan om att publiken hade sina sympatier hos Rangers, med Tim Erixon och Henrik Lundqvist i laget, men de var totalt underlägsna i den första perioden.

Kings skapade chans på chans, men Lundqvist höll kvar sitt lag i matchen – bland annat med en läcker plockräddning till publikens stora jubel. Det dröjde 15 minuter innan blåskjortorna hade sitt första skott på mål – och bara sekunder senare kom kvitteringsmålet till 1–1.

Avgjorde i sista minuten

Ryan Callahan tog ett avslut från den förlängda mållinjen som på något sätt letade sig in i det bortre krysset. Ett konstmål, även om Kingsmålvakten Jonathan Quick borde ha räddat.

I andra spelade Rangers upp sig och jämnade ut spelet – i tredje tog man över övertaget. Då kom också ledningsmålet genom stjärnan Marian Gaborik som rakade in en retur till 2–1.

Det såg ut att vara avgörandet, men fem minuter före full tid kom kvitteringen. Mike Richards dök upp framför mål och styrde upp pucken i krysset, otagbart för Lundqvist.

Bara 52 sekunder från ett straffavgörande avgjorde Kings i numerärt överläge. Jack Johnson höll sig framme och tryckte in det avgörande målet.

Henke prisades

Henrik Lundqvist kan dock trösta sig med att han blev utsedd till Rangers bästa spelare.

Publiken fick i Kings möjligtvis se en ny radartrio växa fram. Anze Kopitar, Justin Williams och Simon Gagne är en helt nyformerad kedja, men det märktes inte mycket av. Peter Forsbergs tidigare kedjekompis Gagne värvades in från Tampa Bay Lightnings inför denna säsong, och att döma av en den första matchen är det en lyckad värvning.

Trion skapade mängder av chanser och kunde gjort fler mål om det inte vore för Henrik Lundqvist.

Det var i början på andra perioden det smällde – till publikens stora glädje. Direkt efter en tekning i Rangers zon kastade Brandon Prust handskarna och utmanade Kings Kyle Clifford. Det var ingen skräll att det var just mellan dem det blev fight – de är inga ovana fighters och hade förra säsongen mest utvisningsminuter för respektive lag.

Fighten höll sig i länge, närmare en minut och de båda fick in ett par rejäla smällar på varandra. Till sist var det dock över sedan Clifford tappade balansen och drog med sig Prust i fallet.