Publicerad 2012-02-29

Så slutade kvällens övriga matcher

Södertälje-Almtuna 1-2 (övertid)

Två viktiga poäng mot Rögle senast, men mot Almtuna blev det en blytung övertidsförlust för Södertälje.

Trots stort spelövertag från hemmalaget gjorde Martin Karlsson 1-0 till Almtuna efter åtta minuter av mittperioden.

Den stora dominansen gav utdelning för Södertälje först i den tredje perioden, då Alexander Lagerström kvitterade till 1-1.

Matchen gick sedan till förlängning där Fredrik Sandgren avgjorde för Almtuna.

Södertälje ser nu ut att få svårt att nå förkvalserien. Seger mot BIK Karlskoga i den sista omgången är ett måste, samtidigt som både Malmö och Mora förlorar.

Leksand-Rögle 1-3

18-årige Hampus Lindholm gjorde 1-0 till Rögle i inledningen av den andra perioden med sitt första mål i seniorlaget.

Leksand, som redan är klara för kvalserien, kvitterade visserligen genom Johan Ryno, men efter mål av Sedan Curry och Alexander Bergström kunde Rögle ta hem tre poäng.

Det betyder att skåningarna säkrade femteplatsen och får inleda förkvalserien med tre poäng.

Tingsryd-Sundsvall 6-2

Tingsryd fixade nytt kontrakt i hockeyallsvenskan och gjorde det med en klar seger i hemmamötet mot jumbon Sundsvall.

Redan efter 47 sekunder satte Mark Santorelli 1-0 och efter 2.21 utökade sedan Robin Jacobsson till 2-0. Drygt halvvägs in i matchen var Tingsryd uppe i 4-0 och trots att Sundsvall reducerade två gånger om var Tingsryds ledning aldrig i fara.

Västerås-Troja-Ljungby 1-3

BIK Karlskoga föll på bortaplan mot Oskarshamn och vid seger efter full tid mot Troja-Ljungby hade Västerås bara haft en poäng upp till den tredje direktplatsen till kvalserien inför den sista omgången.

Men den chansen togs inte.

Västerås stod för en blek insats och föll sedan Carl Gustafsson gjort 2-1 till Troja med mindre än fyra minuter kvar att spela av den tredje perioden, och Daniel Karlsson därefter fastställt slutresultatet till 3-1 i tom bur.

Nu får Västerås i stället inrikta sig på spel i förkvalserien.

Borås-Örebro 3-2 (övertid)

I och med Tingsryds seger mot Sundsvall hade det inte spelat någon roll om Borås tagit tre poäng mot Örebro.

Men de gav den sista chansen som fanns att slippa negativt kval ett ordentligt försök.

Trots en tung start med ett baklängesmål redan efter fyra minuter kom Borås igen och hade en 2-1-ledning inför den tredje perioden efter mål av Simon Mitman och Jens Karlsson.

Där kvitterade Marcus Weinstock till 2-2, men efter 20 sekunder av förlängningen avgjorde Henrik Karlsson för Borås.

Trots det är det nu alltså helt klart att det blir Borås som tillsammans med Sundsvall tvingas kvala sig kvar i hockeyallsvenskan.