Dagens namn: Helge

”Nu är vi på spåret igen”

Uppdaterad 2012-03-07 | Publicerad 2012-03-06

Klasen sänkte Rögle i derbyt

Linus Klasens fräckis ställde hela Rögle-försvaret och Robert Carlsson kunde peta in det förlösande 1-0-målet.

3-1-segern i derbyt betyder att Malmö har fått kvalserievittring.

Och inför i kväll är det match igen.

– Nu är vi på spåret igen, säger Linus Klasen.

Fyra lag spelar om en plats i kvalserien, det vet ni.

Och eftersom kvalserien  – med bland annat publikagen Leksand och Djurgården – börjar redan nästaa torsdag är det tätt på given i förkvalserien.

Matcher i går,  matcher i kväll.

Och i går räddade fixstjärnan Linus Klasen, 25, kvar miljonbygget i dramatiken.

Ställningen var 0-0 inför den tredje perioden i Skånederbyt mellan Rögle och Malmö, som i princip var tvingade att vinna för att inte bli avsågade i förkvalet till elitserien.

Zorr-fint lurade Rögle

Då bestämde sig Malmös lagkapten och stora stjärna ör att testa en så kallad "Zorro"-fint. Fräckisen gick inte hem - men ställde ändå Rögles försvar med målvakten Jonas Fransson i spetsen och studsade ut till Robert Carlsson, som kunde peta in 1-0.

– Jag såg att jag hade ganska mycket tid och försökte jag gör en innebandygrej. Jag fick ett slag i bröstet precis när jag skulle lägga in den, annars hade den gått in. Men "Robban" är ju där och det är sådana mål han gör, säger Linus Klasen till Viasat Hockey.

Avgjorde i tom bur

Fyra minuter senare assisterade Klasen till Robin Alvarez 2-0-mål och trots att Daniel Glimmenvall reducerade för Rögle lyckades Malmö vinna efter att Alvarez fastställt slutresultatet till 3-1 i tom bur.

– Det är klart att det är underbart skönt. Vi hade chansen senast (förlust mot Västerås med 3-5) att komma ikapp till 4-4 och vi gör inte mycket bra i den matchen. Men i dag tycker jag att vi gör mycket bra saker väldigt ofta och då har vi chans att vinna matcher också, säger Linus Klasen.

Samtidigt som Malmö derbysegrade tog Oskarshamn tre poäng i Västerås. Något som innebär att det nu bara skiljer tre poäng mellan fyran Malmö och ettan Västerås.

Nästa omgång i förkvalserien spelas redan i kväll, onsdag.

För Malmös del väntar Oskarshamn på bortaplan medan Rögle tar emot Västerås hemma.