Det finns inget annat ord efter Skellefteås 5-1 mot AIK.

Det var ren utspelning stundtals.

Och nu undrar jag om AIK och Viktor Fasth kan resa sig efter smällen här i kväll.

Fasth var vansinnig efter den andra perioden och jag förstår honom.

Då hade han slitit som en galärslav mellan stolparna sedan första nedsläpp, men fått ge sig mot det övermäktiga motståndet till slut.

Skellefteås straffmål med bara 29 sekunder kvar att spela av andra perioden släckte  allt hopp för AIK.

Och när Lee Goren gjort både 3-0 och 4-0 i tredje perioden valde Roger Melin att byta målvakt och Markus Svensson kom in i kassen.

Då hade han själv bjudit Skellefteå på 4-0, genom en onödig tripping på Bud Holloway framför egna målet, med domaren bara ett par meter bort.

Det var den utvisningen som gav västerbottningarna spel fem mot tre och som bäddade för 4-0.

Roger Melin valde i det läget att vila Fast och även Robert Rosén och Rickard Gynge fick sitta.

Jag förstår att Fasth var både sliten och besviken och enligt korridorsnacket spelar han också halvskadad.

Gör han det, så märks det i alla fall inte.

Skellefteå mot Fasth

Jag har sällan sett en målvakt få jobba så hårt, då Skellefteå trampade gasen i botten redan från början.

De vann skotten i första perioden med 17-6, men det kändes mer än så.

Det var spel mot ett mål större delen av perioden och i det läget var det inte Skellefteå mot AIK:

Det var Skellefteå mot Viktor Fasth.

Men till slut kunde inte ens han stå emot längre.

Efter 11.38 av andra perioden kunde Melker Karlsson styra in 1-0 helt fri framför mål och spräcka nollan.

Det var precis vad Skellefteå behövde.

De kunde fortsätta spela ut och AIK-arna hamnade i utvisningsbåset.

Jätteläge för Skellefteå

Samtidigt blev det en olycklig repris på senaste matchen då AIK-backen Stefan Johansson åkte ut 2+2 för en hög klubb i ansiktet på Bud Holloway.

Förra gången var det Dick Tärnströms klubba i ansiktet på Erik Forsell som ledde till att Jimmie Ericsson till slut kunde avgöra den rekordlånga matchen.

Den här gången var det inte i närheten av förlängning, även om Roger Melin plockade ut Markus Svensson ur kassen med fyra minuter kvar att spela.

AIK hade visserligen en puck inne (dömdes bort för stark), men det slutade med att Lee Goren kunde göra sitt tredje mål för kvällen i tom kasse.

Nu har Skellefteå ett jätteläge att spela hem den här semifinalen.

Seger mot AIK på Hovet på söndag och man åker hem till Skellefteå med 3-1 i matcher.

Just nu pekar allt på att det blir så också, även om det inte går att vara säker på någonting denna hockeyvinter.

Och till AIK:s försvar ska sägas att de saknade lagkaptenen Dick Tärnström den här kvällen, lagets viktigaste spelare vid sidan av Fasth.