Frölunda gjorde två mål på tolv sekunder

Fredrik Pettersson ledde hemmalaget till seger

Frölunda bjöd på målexplosion i den första perioden på nya Ullevi.

2–0 på tolv sekunder till hemmalaget avgjorde rekordmatchen.

– Vi fick bra utdelning i början, konstaterar tränare Ulf Dalén till TT.

Det var Frölunda som tog försprånget i den omtalade rekordmatchen.

Hemmalaget tog ledningen efter 8,11.

Slarv från Färjestads backar öppnade för Fredrik Pettersson som gav Frölunda ledningen.

2–0 kom bara tolv sekunder efter då Joel Lundqvist petade in den bakom Henrik Karlsson i Färjestadsmålet.

Detta efter ett klart Färjestadsövertag.

Pettersson avgjorde

Tumultet på läktarna och försöken att få in samtliga 31 144 åskadare störde stundtals matchen men spelkvalitén hölls uppe av de båda lagen.

Den andra perioden började inspirerat. Flera farliga chanser från framförallt Färjestad gav till slut utdelning. 15,33 in på perioden reducerade Färjestad genom Per Åslund.

Dock svarade Frölunda snabbt, 49 sekunder senare stod det 3–1, då Fredrik Pettersson gjorde sitt andra mål för matchen.

Pettersson punkterade matchen med ytterligare ett mål i den avslutande perioden.

– Vissa dagar har man flyt och då trillar puckarna bara in, säger tremålsskytten till TT.