”Vi var lite för bekväma i första halvan av matchen”

Kenta Johansson.

Kenta Johansson kom tillbaka till Timrå som motståndare.

Och hans HV 71 fick rejält på pälsen direkt.

– De var mycket bättre än oss i första och där förlorade vi matchen, säger Kenta Johansson till Canal plus.

Nära mål för Timrå i mötet med HV71.

I kväll kom Kenta Johansson tillbaka till Timrå för första gången sen han lämnade laget för HV 71. Och välkomnandet blev varmt. Stekhett.

Efter 20 spelminuter hade Timrå redan hunnit göra 3-0 – och skapat en uppsjö vassa målchanser. HV 71 lyckades aldrig komma in i matchen, som slutade 3-1 efter att bortalaget fått ett tröstmål i tredje perioden.

– Vi var lite för bekväma i första halvan av matchen, och då är det så dags att vakna, säger Kenta Johansson till Canal plus.

Timrås tränare Challe Berglund hade på känn att kvällen skulle bli lyckad:

– Vi hade en riktigt bra träning igår, kanske den bästa på säsongen, säger han till Canal plus.

Stökig match

HV 71 trycktes tillbaka rejält och första perioden blev ovanligt stökig: lagen drog på sig totalt 34 utvisningsminuter.

– Som det ser ut nu är det inte så jättebra, faktiskt, säger HV 71:s Andreas Jämtin till Canal plus efter första perioden.

– Som det ser ut nu behöver vi få en liten utskällning av Kenta, säger han.

Timrås Peter Regin var desto nöjdare efter första perioden:

– Vi spelar bra och med mycket fart, säger han till Canal plus.

– Det är länge sen vi spelade match så vi har mycket energi, säger Peter Regin.

I tredje perioden fick HV 71 ett mål när Petri Kokko råkade slå in en puck i eget mål med näven. Laget lyckades dock inte hota Timrås ledning och matchen slutade 3-1.

– Jag vet hur det är här, det är en svår bortamatch. Är man inte på tårna, då är det svårt att vinna här, säger Kenta Johansson till Canal plus.