Publicerad 2011-11-25

Linus Fernström.

Troy Davenport lider fortfarande från sviterna efter hjärnskakningen på försäsongen och det är oklart när han kan vara tillbaka.

Oskarshamn har i stället fått söka efter alternativa målvaktslösningar.

Till matchen mot Bofors lånades Linus Fernström, som inlett säsongen i Almtuna, in och blev därmed den femte målvakten att vakta Oskarshamns mål den här säsongen.

Och med Fernström i kassen kom trendbrottet för formsvaga Oskarshamn.

Med 2.05 kvar att spela av ordinarie matchtid gjorde Linus Hultström 3-2 till Oskarshamn och avgjorde matchen.

Segern var Oskarshamns första på sex försök, medan serietvåan Bofors svit på sex raka trepoängare bröts.

Tingsryd-Sundsvall 4-0

Sundsvall och Borås blir allt mer avhängda i botten av hockeyallsvenskan.

Tingsryd tog säsongens sjätte seger hemma i Nelson Garden Arena i streckmötet mot Sundsvall.

Tomas Larsson punkterade matchen 35 sekunder in på den tredje med sitt 3-0-mål. Sundsvall chansen visserligen med att ta ut målvakten Gustaf Lindvall med fyra minuter kvar, men det resulterade bara i att Henrik Bankelius kunde fastställa slutresultatet till 4-0 i tom bur.

Sundsvall ligger på näst sista plats i tabellen och har sju poäng upp till Almtuna, som möter Södertälje i morgon, ovanför strecket. Upp till Tingsryd på elfte plats har Sundsvall nu tio poäng.

Västerås-Troja-Ljungby 4-2

Efter ytterligare en stark tredje period kunde Västerås ta tre säkra poäng mot Troja-Ljungby.

Matchen såg ut att vara mer eller mindre punkterad, då stortalangen och matchens lirare William Karlsson läckert spelade fram Peter Öberg till 3-1-målet.

Men efter att Troja fått kontakt igen genom mål av Mikael Ahlén blev David Lundbohms 4-2-fullträff knappt åtta minuter in på den tredje perioden matchavgörande.

– I andra kom vi igång och i tredje är vi alltid bäst. Det kändes säkert när vi gjorde trean, men de kom tillbaka. Men sedan gjorde vi ett till, så det var ganska säkert, säger William Karlsson till Viasat Hockey.