Konstmål av Strömberg

Publicerad 2012-01-13

Vallade in pucken bakom målet

Michal Zajkowski hade räddat det mesta.

Men Tingsrydsmålvakten fick ge vika när Conny Strömberg vallade in pucken – från en position bakom målet.

– Det är helt klart medvetet, säger Viasat Hockeys expert Håkan Södergren.

Serieledande Örebro studsade tillbaka efter 1-4-förlusten mot Mora och radade upp chanser redan i matchinledningen mot Tingsryd.

Det krävdes dock en studspuck för att över att Matt Keith skulle lyckas spräcka Michal Zajkowskis nolla.

Tingsryd kvitterade visserligen genom Robin Jakobsson, men i början av den andra perioden drog Örebro ifrån.

Conny Strömberg låg först bakom Henrik Löwdahls 2-1-mål med en assist och sedan klev han fram på egen hand. Strömberg förde pucken genom hela anfallszon och hamnade till slut snett bakom Tingsryds mål, där han vallade in pucken via knävecket på Zajkowski.

– Iskallt. Kul att se. En gammal Gretzky-variant som han lärt sig från honom förmodligen, säger Viasat Hockeys expert Håkan Södergren.

– Det släpper alltid när man får in första poängen. Man blir inte lika grinig och mer avslappnad, säger Conny Strömberg till Viasat Hockey.

Trots att Tingsryd reducerade till 3-4 med mindre än fem minuter kvar – Robin Jakobssons andra mål för kvällen – kunde Örebro hålla ut och vinna efter att Daniel Åhsberg fastställt slutresultatet i tom bur.

– Det var en rättvis seger. Det tycker jag, säger Conny Strömberg.

Södertälje-Rögle 4-3

Det är ett riktigt getingbo kring sjundeplatsen i hockeyallsvenskan. Inför Södertäljes hemmamöte mot Rögle skiljde bara tre poäng mellan sjuan och tian.

Där säkrade SSK tre viktiga poäng.

Drygt halvvägs in i den första perioden hade man gått ifrån till 2-0 efter mål av Emil Lundberg och Jonas Engström.

Den ledningen släpptes aldrig och matchavgörande blev till slut formstarke slovenen Ziga Jeglics 4-2-mål.

I och med segern klättrade Södertälje upp på just sjunde plats i tabellen, men kan på lördagen passeras av både Malmö och Mora, som har en match mindre spelad.