Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-18

Almtuna utjämnade matchserien mot Malmö med 4–1.

En avgörande match spelas imorgon fredag – även den i Gränbyhallen i Uppsala, och vinnaren där går till kvalserien.

Almtuna föll knappt mot Malmö i den första play off-matchen på bortais.

Uppsalalaget hade en 1–0-ledning och var nära att utöka och kanske punktera matchen när Malmö kvitterade och sedan fastställde trepoängaren i numerärt underläge.

Almtuna kom strax före Malmö i tabellen och att den avgörande kampen om den sista kvalserieplatsen skulle bli jämn har varit uppenbar.

Almtuna är ett erkänt starkt hemmalag och på torsdagskvällen utjämnade man matchserien

till 1–1.

Malmö inledde starkt i första perioden men Almtuna lyckades få 1–1 med sig i paus.

Inom loppet av fyra minuter gick Almtuna upp till en 3–1-ledning i mittperioden. Andreas Paulsson låg bakom båda målen som Joachim Gellerstedt och Jimmie Kraft slog in.

Almtuna bevakade ledningen i tredje perioden och Kim Karlsson slog in avgörandet fem minuter från slutet när Kim Karlsson tryckte in 4–1 i spel fem mot fyra.

Den avgörande matchen spelas imorgon fredag – och vinnaren inleder spel i kvalserien redan på söndag på hemmaplan mot allsvenska serieledarna Leksand.