...men förlust för San Jose

NEW YORK. Douglas Murray pangade in säsongens fjärde mål i natt.

Men förgäves.

Ett inspirerat Colorado lyckades ändå slå San Jose med 5-4.

Det var drygt åtta minuter in i första perioden Douglas Murray fick tag i pucken vid blålinjen och svepte in den bakom Craig Anderson i Colorado-kassen.

Och bara 56 sekunder senare ökade Jamie McGinn på till 2-0.

Just då såg det ut som att det på slutet darriga Colorados förlustsvit skulle bli ännu längre – och ovissheten kring slutspelsplatsen ännu större.

Ryckte upp sig

Men de unga Avalanche-kämparna ryckte upp sig ordentligt, började spela lika bra som tidigare i vintras och hade i början av slutperioden lyckats vända till 4-2.

Visserligen hann Sharks utjämna den ledningen innan slutsignalen, men i förlängningen avgjorde John-Michael Liles – rättvist – för hemmalaget.

Det kan visa sig betyda hur mycket som helst, det. Tidigare under påskdagen åkte nämligen huvudkonkurrenten i racet kring slutspelsstrecket, Calgary, på stryk mot Chicago, sedan bland andra Niclas Hjalmarsson spelat fram till ett mål. Därmed har Avalanche åter två poängs försprång.

Definitivt klara

I och med Calgarys förlust blev också Los Angeles Kings och Detroit definitivt klara för slutspel, de senare alltså trots en snöplig förlust mot Philadelphia på söndagseftermiddagen.