Mot Metallurg Novokuznetsk höll Erik Ersberg nollan för andra gången i rad.

Matchen vann Salavat Julajev Ufa – med 8-0.

Erik Ersberg.

Erik Ersberg hade en tung start på sitt KHL-äventyr.

I debuten förlorade hans Salavat mot megajumbon Vitiaz Tjechov med 2-3. I sin andra match blev han utbytt i början av den andra perioden efter fem insläppta mål.

Därefter petades han i tre raka matcher.

Men nu har Ersberg hittat storformen.

I fredagens möte mot Sibir Novosibirsk höll han sin första KHL-nolla – även Stefan Liv, som byttes in i Sibirs kasse efter endast fem minuter av matchen, höll helt tätt – när Salavat vann med 3-0.

Mot Metallurg Novokuznetsk upprepade han sedan den bedriften. Men trots det kan inte Salavats tränare, Vjatjeslav Bykov, garantera att svensken spelar i fortsättningen:

– Jag kan inte säga vem som vaktar kassen nästa match, säger Bykov enligt Salavats hemsida.

Konkurrenssituation i Salavat är nämligen stenhård. I laget finns även Aleksandr Jerjomenko och Vitalij Kolesnik, som båda tillhör KHL:s namnstarkaste målvakter.

Mest framträdande i 8-0-segern mot Novokuznetsk var annars norrmannen Patrick Thoresen, som bokfördes för ett mål och tre assist. Robert Nilsson stod för ett mål.