Djurgården vann premiären

Uppdaterad 2012-09-14 | Publicerad 2012-09-13

Resan tillbaka har startat.
Djurgården vann premiären mot Almtuna – men utan att imponera.

– Väldigt nära att de kvitterar, så vi är väldigt nöjda med tre poäng, säger Djurgårdens assisterande tränare Mats Bäcklin

För trots att Michael Holmqvist gjorde 3-0, och såg ut att punktera matchen mot Almtuna med en dryg minut kvar att spela av andra perioden, bet Uppsala-laget tillbaka i tredje.
Och det ganska ordentligt.
Mattias Guter reducerade elva minuter in i den sista perioden och Fredrik Vestberg gjorde 3-2 med 31 sekunder kvar att spela.
Almtuna plockade ut målvakten och nyförvärvet mellan stolparna, Chet Pickard, fick jobba för att hålla rent.
Det gick till slut och tungt favorittippade Djurgården fick räkna in tre premiärpoäng.

Bremberg gjorde mål direkt

Om matchavslutningen var darrig och lite nonchalant var inledningen bättre.
Djurgården satte ordentlig fart från start och hemvändande Fredrik Bremberg kunde, via en Almtuna-spelare, sätta 1-0 efter 16.36 inför ett kokande och näst intill fullsatt Hovet.
Nyförvärvet från Tingsryd, Dustin Johner, ökade på i powerplay i andra perioden innan Michael Holmqvist satte 3-0.
Fredrik Bremberg noterades för ytterligare en assistpoäng och visade direkt att han kommer att bli viktig för Djurgården, inte minst i powerplay.

– Första och andra perioden är riktigt bra, sen blir vi otroligt försiktiga i sista och det höll på att straffa sig. Chet gör en riktigt bra räddning, säger Bäcklin.
På lördag väntar nu en lång resa ner till Småland – och möte med Troja.