Luleåjubel efter ytterligare ett mål.

LULEÅ. Det blev en märklig match i Coop Arena.

Timrå spelade ut Luleå i första perioden.

Hemmalaget hämtade in ett tremålsunderläge och vann till sist med 7–5.

Inför andra perioden dröjde folk kvar under läktaren. Det var uppenbart att delar av hemmapubliken heller gjorde något annat än titta på ishockey.

Timrå hade spelat ut Luleå i den första perioden. Allra bäst var Timrås Jonathan Hedström och Peter Regin i god konkurrens med Timo Pärssinen och Mika Pyörälä.

0-1 kom redan efter 50 sekunder efter ett makalöst vackert Timråanfall. Sedan, 4.50 in i första perioden, räddade Mattias Modig när Jonathan Hedström kom i ett friläge. Minuten senare räddade han när Sanny Lindström fick fritt skottfält.

Sedan klev Timo Pärssinen fram.

Han blev först lurad av Pekka Saravo bakom mål men åkte ikapp och snodde tillbaka pucken. Sedan ledde Timrå med 2-0.

Minuten före slutet utökade Timrå till 3-0 sedan Johan Anderssons vunna tekning gick till Robert Carlsson som skickade bak den till Pär Styf som sköt 3-0 via Modig.

Då fick Luleåmålvakten nog.

Och Luleåklacken ropade ”visa hjärta Luleå”.

Om det hade någon effekt ska vara osagt men samtidigt som pessimismen frodades på läktarna gjorde hemmalaget något som ytterst få hade trott.

Laget kom ut och gjorde fyra mål i andra perioden.

Till den andra perioden stuvade Roger Rönnberg om i femmorna. Lubos Bartecko och Tommy Miettinen placerades tillsammans – och det betalade sig.

1-3 gjorde Tommi Miettinen när Luleå hade en man mindre på isen.

Miettinen låg också bakom Luleås andra mål men där låg han verkligen på gränsen eftersom han knuffade in Robert Carlsson som rev med sig Johan Backlund när han åkte in i målet.

När Lubos Bartecko slog in pucken låg även Pär Styf i målet.

Johan Harju gjorde Luleå tredje mål och när sedan Lubos Bartecko gjorde sitt andra och Luleås fjärde mål var hemmalaget ikapp.

Buropen från slutet av den andra perioden hade bytts ut mot taktfasta applåder.

Och hemmalaget fortsatte av bara farten i tredje perioden.

4.00 in i slutperioden la Linus Omark in en puck på mål. Johan Ejdepalm var framme på returen och sprättade upp pucken i nättaket.

25 sekunder senare släppte Gusten Törnqvist en retur till Björn Svensson efter stabbigt försvarsspel - och sedan stod det 5-5.

När sedan Mats Lavander lirkade in Johan Harjus skott (mellan benen på Johan Backlund) dånade Bachman Turner Overdrives ”You ain´t seen nothing yet” ur högtalarna.

Luleå hade vänt 0-3 och säsongens kanske sämsta förstaperiod till seger.

Tre sekunder från slutet satte Johan Harju 7–5 i tom kasse.