I kväll såg det till en början inte bra ut när Västerås ledde med 4–2.

Men i förlängningen rakade Jens Bergenström in seger-pucken till 5–4.

– Ska vi vinna i Leksands borg måste vi göra allt rätt, säger Västerås tränare Johan Tornberg.

Västerås såg ut att gå mot en skräll i Ejendals Arena på fredagskvällen.

Tabellfyran hade en 4–2-ledning i början av tredje perioden, men sedan kom vändningen.

Gabriel Karlsson reducerade till 4–3 efter 4.07 – och bara tre minuter senare stänkte danske Morten Green in kvitteringen.

Förlängningen var bara 1.03 gammal när Jens Bergenström avgjorde mötet och samtidigt återtog serieledningen i poängligan.

Hemmalaget inledde även matchen bäst och tog ledningen redan efter 4.25 genom Johan Hägglund. Laget ägde spelet men det var gästerna som svarade för nästa fullträff. Och det var förre leksingen Henrik Nordfeldt som stod för kvitteringen när matchuret stod på 17.03.

I mittperioden gick Västerås upp till en 3–1-ledning efter två mål av unge talangen Mikael Backlund.

Trots att Leksand hade ett svårt 2–4-underläge kom laget alltså ikapp.

– Vår målvakt räddar oss och han vinner en poäng åt oss idag. Men jag är ändå nöjd att vi tar poäng, det kunde vara 3–0 efter första perioden, säger Västerås tränare Johan Tornberg till Dalademokraten.

– Ska vi vinna i Leksands borg måste vi göra allt rätt.

I Umeå åkte tabelltvåan Malmö på stryk. Björklövens målvakt Tobias Lundström blev matchvinnare i den imponerande 3–1-segern.

AIK var på väg mot en trepoängare i hemmamötet med Växjö. Men gästerna spelade fem mot tre och kvitterade i slutminuten genom Robert Rosén.