Bröt måltorkan i Frölundas seger

Publicerad 2017-12-28

Första målet på över två månader.

Då hånar Joel Lundqvist sig själv efter fullträffen i 3–2-segern mot Örebro.

– Du ser ju hur het man är.., säger Frölundaprofilen ironiskt efter att först ha missat öppet mål.

Efter 0–5-smällen mot Malmö senast var det ett revanschsuget Frölunda som klev ut på isen i Örebro.

Göteborgarna skapade tryck direkt, fick spela ett tidigt numerärt överläge – och då small det direkt.

Men Joel Lundqvists spruckna måltorka 2.37 in i matchen satt långt inne.

Vände snabbt

Först missade han nämligen öppet mål, innan pucken studsade tillbaka till honom och han fick en ny chans.

Då fick han äntligen in pucken – veteranens första mål sedan den 14 oktober.

– Du ser ju hur het man är… Jag behövde två chanser för att göra mål, konstaterar Lundqvist i C More i pausen.

Men innan periodsignalen ljöd hade Örebro dock vänt Frölundas tidiga ledning. Marcus Weinstock slog till två gånger om och gav hemmalaget en 2–1-ledning efter ett spelmässigt övertag.

Avgjorde i tredje perioden

I mellanperioden lyfte sig Frölunda och förre Örebro-spelaren Joel Mustonen hittade nätet bakom sina gamla lagkamrater igen. Ett skott utifrån letade sig in hela vägen i nät och fram till 2–2.

I den tredje perioden klev Lundqvist fram igen och blev till slut segerorganisatören.

Med drygt sex minuter kvar, i spel fem mot fyra, levererade han en fräck passning till Simon Hjalmarsson som rakade in avgörandet.

– Han serverade mig öppet mål, det var bara att hålla klubban i isen, säger Hjalmarsson i C More.