Chansen fanns att säkra Gagarin Cup-titeln.

Då gick allt snett för Salavat Julajev Ufa.

Efter en stor tabbe av Erik Ersberg vann Atlant Mytisjtji till slut med 4-0.

Två självmål, en trasig klubba och en ordentlig tabbe av Erik Ersberg som slutkläm.

Det ville sig inte för Salavat Julajev Ufa när laget hade möjligheten att ta sin fjärde raka seger i KHL-finalen mot Atlant Mytisjtji och säkra Gagarin Cup-titeln.

Efter fem minuter av den andra perioden gjorde Igor Musatov 1-0 till Atlant efter att Salavatbacken Kirill Koltsov tvingats ge bort pucken, då hans klubba gått av. Både 2-0 och 3-0 kom sedan till genom självmål, innan slutresultatet fastställdes till 4-0 med åtta minuter kvar av matchen.

Försökte nicka bort pucken

Ilja Gorochov slängde in ett handledsskott från mittzon, som Erik Ersberg försökte nicka bort. Men den svenske målvakten missade pucken och i stället smet den in över axeln på honom.

Trots nederlaget leder Salavat matchserien med 3-1 – och har alltså ytterligare tre chanser att bärga mästerskapet.

Den femte finalen spelas i Ufa på lördag.