Först tvingades målvakten Markus Svensson utgå ljumskskadad.

Sedan lämnade också Oskar Sundqvist landskampen mot Finland rejält blodig efter att ha träffats av en klubba i ansiktet.

– Det är en enklare sträckning, säger Svensson.

Skellefteå en tredje SM-pokal i rad.

Men nu kan klubben ha drabbats av två tunga skador.

Tre Kronors landskamp mot Finland blev en dyrbar och blodig historia för suveräna serieledaren från Västerbotten.

Målvakten Markus Svensson inledde matchen strålande och svarade bland annat för två mirakulösa räddningar.

Men i mittperioden tvingades 30-åringen plötsligt avbryta matchen.

Oklart när han är tillbaka i spel

Han skadade sig i samband med att han räddade ett skott och landslagets läkare, Björn Sandström, berättar att det handlar om en ljumskskada.

– Markus fick en sträckning i ljumsken. Vi tog av honom för säkerhets skull, säger Sandström.

Svensson själv om skadan:

– Det är en lättare sträckning, men resten vill jag hänvisa till läkaren. Fantastiskt kul att spela men tråkigt att inte kunna fullfölja matchen, säger Skellefteåmålvakten och vill inte säga när han kan vara tillbaka i spel.

Blodigt slut för talang

Men det slutar inte med dystra Skellefteånyheter där.

Även Oskar Sundqvist tvingades lämna matchen.

En bit in av tredje perioden träffades han otäckt av en klubba rakt upp i ansiktet framför målet, blev liggandes länge på isen innan han tvingades ledas av isen kraftigt blodig.

– Han fick en rejäl smäll mot näsan och blödde ymnigt. Vi låter han få vila just nu, säger Sandström.

Är något brutet?

– Jag kan inte utesluta det.

Väntar ett sjukhusbesök i kväll?

– Nej.

Skulle du vara orolig om du var tränare i Skellefteå?

– Det kan jag inte svara på. Man får ta det dag för dag.

Matchen då?

Luleåbacken Kristian Näkyvä spräckte målnollan med ett snärtigt handledsskott 18 minuter in i matchen.

Men den finländska glädjen blev kortvarig.

Blott 37 sekunder senare hade Tre Kronor vänt.

Marcus Sörensen svarade för en fin uppåkning och släppte pucken bakom ryggen till Staffan Kronwall som direktsköt in kvitteringen.

Och sedan, bara 20 sekunder senare, tappade finländske målvakten Atte Engren in Nicklas Danielssons skott från nära håll.

Martin Johansson, som i sista SHL-matchen innan uppehållet bröt sin makalösa målsvit med fullträffar i tio raka matcher, utökade Tre Kronors ledning till 3–1 med drygt fyra minuter kvar av mittperioden.

27-åringen blev fri med den finländske målvakten och lirkade in pucken mellan benen på honom.

Men Finland hann reducera innan pausvilan när Färjestadsbacken Anssi Salmelas slagskott styrdes via Jonas Junland in i mål.

Mårts hyllade debutanter

Det resultatet stod sig matchen ut.

Finland försökte att få till en kvittering i slutminuten med en time out och utplockad målvakt, men Oscar Alsenfelt – som ersatte Markus Svensson – höll tätt och såg till att Tre Kronor vann med 3–2.

– Det var roligt att vinna, men det finns mycket mer att hämta. Defensivt förstår jag att vi inte är där. Det blev lite vanskligt när vi inte riktigt är samspelta. Men debutanterna var väldigt bra, säger förbundskaptenen Pär Mårts om matchen.