Dagens namn: Orvar

Malmö upp i allsvensk topp

Publicerad 2015-01-24

Malmö vann borta mot Södertälje med 3–2, en seger som tog laget upp i serieledning i den hockeyallsvenska tabellen. Nils Andersson gjorde matchavgörande 3–2 efter 13.59 i tredje perioden, blott 42 sekunder efter Södertäljes kvittering.

Lördagens seger betyder att Malmö avancerade från fjärde till första plats, en poäng före tabelltvåan Karlskrona och ytterligare en poäng före trean Västerås och fyran Karlskoga.

Rögle vann hemma mot Mora med 3–2 och gick därmed förbi Mora upp på femte plats. Mora kom till matchen i Ängelholm med fem raka segrar och var på väg mot en sjätte när Robin Johansson gav laget ledningen med 2–1 drygt fyra minuter in i tredje perioden.

Rögle kom dock tillbaka och kvitterade fem minuter senare genom Jakob Lilja. Och med knappa fyra minuter kvar av slutperioden gjorde Christopher Liljewall 3–2 till hemmalaget.