Buffalo allt längre från slutspel

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-21

Slutspelsplatsen försvinner allt längre bort för Henrik Tallinder och Mikael Tellqvist i Buffalo Sabres.

I natt föll man tungt hemma mot Philadelphia Flyers med 6-4, trots att man långa stunder hade stort spelövertag.

– Vi gjorde inte mål på våra chanser, och de gjorde mål på sina, summerade Sabres-coachen Lindy Ruff för AP.

NHL

Flyers ledde med 1-0 efter de inledande 20 minuterna, men Sabres kom ut som ett nytt lag i andra och vände till 3-2.

Men två sena mål av förre Sabres-stjärnan Daniel Briere förde Flyers upp i ledningen igen inför tredje.

Och där ökade Mike Knuble och Jeff Carter på ledningen, innan Chris Butler fastställde slutresultatet till 6-4 med två sekunder kvar.

Förlusten var Buffalos femte på de senaste sex matcherna, och avståndet till åttonde och sista slutspelsplatsen i Eastern är fortfarande fem poäng.

– Det kommer bli tufft, sa lagkaptenen Craig Rivet, men vi ska göra allt vi kan och kommer inte att ge upp.

Tallinder fick drygt 15 minuters istid i Sabres backlinje, medan Tellqvist vaktade båsdörren matchen igenom.

Edmonton Oilers får plötslig poänghjälp från Robert Nilsson.

Senast gjorde han tre assist, och i nattens 5-4-seger över Chicago Blackhawks stod han för matchens passning.

I slutet av andra perioden hittade Nilsson en fristående Sam Gagner med en lång passning från egen zon, och Gagner förvaltade chansen på bästa sätt.

Målet betydde 4-3 till Oilers inför tredje, men tack vare Martin Havlats 22:a mål för säsongen ordnade Chicago fram förlängning och straffar.

Där avgjorde nyförvärven Patrick O’Sullivan och Ales Kotalik för gästerna Oilers.

Chicago mönstrade två svenskar. Backen Niklas Hjalmarsson fick närmare 20 minuters istid, medan Samuel Påhlsson får vänta ytterligare på första segern i sin nya uniform.

Chicago har inte vunnit på fem matcher, men ligger ändå kvar på säker slutspelsmark i Western Conference.

Edmonton är sjua i samma tabell, fyra poäng ovanför slutspelsstrecket.

Hittills i år har Nilsson skrapat ihop totalt 27 poäng (9+18) på 57 matcher, att jämföra med personbästat 41 poäng (10+31) på 71 matcher från i fjol.

Niclas Wallins Carolina Hurricanes höll på att ställa till det för sig i hemmamatchen mot bottenlaget NY Islanders. Efter att ha skaffat sig en 2-0-ledning i den första perioden släppte man in fyra raka Islanders-mål i den andra.

Men tack vare finländaren Tuomo Ruutus 3-4-reducering i andra periodens slutminut fick man kontakt igen.

Och i tredje peridoen såg Matt Cullen och Chad LaRose med varsitt mål till att man kunde vända tillbaka och vinna med 5-4.

Segern förde Carolina förbi både Montreal och NY Rangers till en sjätteplats i Eastern Conference.

Wallin spelade drygt 15 minuter.

Johnny Oduya blev målskytt när New Jersey Devils nollade Minnesota Wild på hemmaplan. Läs mer om 4-0-segern i separat artikel.

Los Angeles Kings lyckades inte upprepa gårdagens heroiska insats mot Boston Bruins, utan föll mot Pittsburgh Penguins med 1-4.

Varken Oscar Möller eller Erik Ersberg spelade för Kings.

Elva svenskpoäng blev det när Detroit Red Wings slog Atlanta Thrashers med 6-3. För Detroit gjorde Henrik Zetterberg (0+4), Johan Franzén (1+2), Nicklas Lidström (0+2) och Niklas Kronwall (0+1) poäng, medan Tobias Enström noterade en assist för Atlanta.

Se separat artikel för mer om matchen.

Alexander Steen hjälpte St Louis Blues ta en viktig bortaseger mot Calgary Flames.

I mitten av tredje perioden spelade han fram Jay McClement till 3-2, ett resultat som sedan stod sig matchen ut.

Tack vare segern passerade St Louis tre lag i getingboet kring strecket i Western Conference. Med tio omgångar kvar har man två poäng att ta in på Nashville Predators, som för tillfället håller sista slutspelsplatsen.

Patrik Berglund spelade också mot Calgary, men han fick bara drygt tio minuters istid och gick poänglös av isen.