Dagens namn: Dag, Daga

Hemmaspelare straffade Chicago

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-02

Ville Koistinen avgjorde för Florida

Tre gånger om kvitterade Florida Chicagos ledning. David Booths 3–3-målet i NHL-premiären i Hartwall arena i Helsingfors, den första NHL-matchen någonsin i Finland, kom med knappt två minuter kvar av matchen.

Ville Koistinen.

Innan dess hade det varit en ryckig premiär. Florida öppnade den första perioden i ett högt tempo och radade upp chanser – men effektiviteten fanns inte där. Cory Stillman missade, så även Michael Frolik, Radek Dvorak och Rostislav Olesz. Fem minuter in i andra kom smällen. Chicagos Patrick Kane lämnade utvisningsbåset, fick pucken och fri med Tomas Voukon lirkade han in ledningsmålet med en backhand-dragning.

Åtta minuter efter kom Frolik in diagonalt i banan och kvitterade lågt vid Cristobal Huets högra stolpe.

Chicago tog återigen ledningen – och Florida kvitterade. Förlängningen blev mållös och Floridas finländske Ville Koistinen avgjorde i straffläggningen, 3–4. Svenske Niklas Hjalmarsson stod för en assist.