Då avgorde Jari Tolsa matchen för Linköping.

– Skönt att få två poäng, säger matchvinnaren.

Modo Hockey
Jari Tolsa fixade en extra poäng åt Linköping.

Linköping såg ut att bara få med sig en poäng i en match som såg ut att bli en klar seger.

Men då, när klockan hade gått förbi 4.59 och tjöt för full tid, gick returen från Jari Tolsa in i mål.

Efter en kort videogranskning kom domaren fram till att slutsignalen inte hade ljudit när pucken gick över mållinjen, och Linköping vann matchen med 3–2.

– Det var skönta att få två poäng, säger matchvinnaren Tolsa, som även gjorde 3–1 11.15 in i den tredje perioden, till PPV.

Videogranskades

Det såg länge ut som att det skulle bli tre poäng för Linköping. Laget ledde med 3–1 när mindre än fem minuter återstod av den tredje perioden, men genom en reducering av Josh Green och en sen (19.06) kvittering av Per-Åge Skröder fick laget matchen till förlängning.

En förlängning som alltså vanns av LHC, i matchens absolut sista sekund.

Linköping, som var ett av seriens största krislag alldeles nyligen, fortsätter alltså sitt segertåg. Segern var lagets fjärde raka sedan Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac anslöt till laget.

Går bättre i Modo

Även Modo kan se positivt på resultat. Efter stabila 4–1 mot Södertälje i går blev det en ny poäng för laget i kväll. Det var första gången denna säsong som laget tog med sig minst två poäng två matcher i rad.

– Den poängen var viktig, fast vi skulle gärna haft tre. Vi är i behov av fler poäng, säger Per-Åge Skröder till PPV.