Brynäs tog sin första SHL-seger sedan degraderingen 2023.

Jack Kopacka gjorde två mål borta mot Örebro.

Det var ingen munter vårsäsong för Brynäs när laget åkte ur SHL 2022/2023. Kvalförlusten mot Malmö var tydlig och bortaspelet lämnade en del i övrigt att önska.

Nu har Brynäs vunnit sin första bortamatch i SHL sedan den 21 februari 2023 – den första på 583 dagar om man så vill.

Jättesuccé för Kopacka

Jack Kopacka fixade de tre poängen mot Örebro i Behrn arena.

Han satte första målet i krysset i slutet av andra perioden och sedan fyllde han på med 0–2-målet sex minuter in i tredje.

Kopacka har fått en drömstart i SHL. Den amerikanske forwarden kom från Kristianstad inför förra säsongen och gjorde 61 poäng när Brynäs gick upp från hockeyallsvenskan.

Nu har Kopacka inlett sin SHL-sejour med att göra tre mål och en assist på två matcher.

– De går in just nu. Jag tar det när de kommer, säger Kopacka till TV4.

Kross i skottstatistiken

Matchen slutade 0–3 och Charle-Edouard D'Astous satte sista målet i öppen bur. Brynäs seger var stabil, vilket skottstatistiken 35–14 i bortalagets favör vittnade om.

– Vi förtjänade att vinna matchen, konstaterar Kopacka.