Sylvegård om huvudtacklingen: ”Vill inte se det i svensk hockey”

Publicerad 2021-08-26

Malmös 17-årige center Isac Göransson tvingades utgå efter en huvudtackling i Skoda Trophy.

Brynäs Kristofer Berglund fick matchstraff för tilltaget.

– Det där vill jag inte se i svensk hockey, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

Det var i slutet av den första perioden som Berglund satte in en tackling på unge Göransson i mittzon. Malmö-junioren träffades i huvudet och landade dessutom otäckt på isen.

Ett mindre tumult uppstod innan Berglund fick ta en tidig dusch efter att ha tilldelats det grövre matchstraffet, ”match penalty”, för huvudtackling.

”Kan inte försvara sig”

Göransson kunde resa sig och åka av isen efteråt, men spelade inte mer.

– Det är ganska bra med honom. Ok i alla fall, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård när han gästar Sportbladets studio.

När han får se reprisbilderna ger han sin syn på tacklingen.

– Jag gillar hårt spel och tycker det är lite för ”duttigt” i hockey generellt. Men det där vill jag inte se i svensk hockey. Blind side, du kan inte försvara dig emot det. Sen tror jag inte det är med uppsåt att skada någon, det har jag svårt att se. Men det är synd och tråkigt.

Marmenlind storspelade

Brynäs klarade av det efterföljande boxplay-spelet, men när Tomi Sallinen visades ut för tripping i den andra perioden rasslade det till bakom nye målvakten Veini Vehviläinen.

Kalle Östman, ny från Djurgården, direktsköt in 1–0 på pass av Marcus Sylvegård.

I den andra målburen storspelade Malmös nyförvärv Daniel Marmenlind, som gjorde stor succé i hockeyallsvenska Västervik förra säsongen. 23-åringen har imponerat i Oscar Alsenfelts frånvaro under försäsongen och räddade två (!) straffar under matchen. Men i slutminuterna kvitterade Daniel Mannberg från nära håll.

Förlängningen blev mållös och det hela avgjordes på straffar – där Malmös Ponthus Westerholm sköt hem segern med två fullträffar.

Tidigare under dagen nollade Linköping hockeyallsvenska Södertälje i Skoda Trophy. Nyförvärvet Christoffer Ehn gjorde två mål i 3–0-segern. Målvakten Marcus Högberg, även han ny för säsongen, räddade samtliga 15 skott han fick mot sig.

Fredag 18.30: Se Brynäs–Västerås här

Lördag 14.30: Se Malmö–Västerås