Dagens namn: Birgitta, Britta

Lettland skrällde igen – straffade Schweiz

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-30

Lettland jublar efter segern.

Lettland skrällde på nytt i ishockey-VM och besegrade hemmanationen Schweiz med 2–1 efter straffar.

Det betyder att kvartsfinalkampen i Sveriges mellangrupp blir ett riktigt getingbo.

Ryssland toppar tabellen på åtta poäng, sedan följer fyra nationer med fyra poäng; USA, Sverige, Lettland och Schweiz. USA har en match mindre spelad, liksom nollpoängaren Frankrike. De fyra första lagen går till kvartsfinal.

Stor matchhjälte för letterna blev målvakten Edgars Masalskis som tog 38 av 39 skott under de första 65 minuterna och sedan höll nollan i straffläggningen. Aleksandrs Nizivijs blev enda straffmålsskytt.

Schweiz kvitterade sent

Lettland var bara 1.31 från att sno alla tre poängen. Men Andreas Ambühl gjorde 1–1 i Schweiz åttonde numerära överläge. Martins Cipulis gjorde Lettlands 1–0-mål i den första perioden.

Lettland har tidigare också besegrat Tre Kronor efter straffar. Hemmanationen Schweiz möter i sin nästa match Sverige på söndag.