Tillbaka efter den otäcka olyckan – då nätade Magnus Kahnberg direkt.

Frölunda låg under mot Djurgården, men vann med 3–2 i förlängning.

– Det känns skönt, säger Kahnberg.

Frölunda HC

Efter tio veckors skadefrånvaro gjorde Frölundas Magnus Kahnberg comeback på isen. Det blev succé. Kahnberg gjorde ett av målen när Frölunda bortabesegrade Djurgården med 3–2 efter förlängning.

Magnus Kahnberg, som varit borta sedan 5 november på grund av en kraftig hjärnskakning, hamnade direkt i händelsernas centrum. Han inledde med att spela fram kedjekamraten Joel Lundqvist som prickade insidan av stolpen.

Tre bortdömda

I slutet av den andra perioden trodde Kahnberg att han gjort 1–1. Men målet blev bortdömt då domaren i momentet innan blåst av spelet, sedan Djurgårdens Daniel Tjärnqvist tacklats omkull i mittzon.

Det var det tredje målet som Frölunda fick bortdömt. Mika Pyörälä blåstes av för hög klubba och Anton Axelsson styrde pucken i nät med hjälp av skridskon.

Kahnberg skulle dock få sin revansch i tredje perioden. Efter att Mika Pyörälä kvitterat till 1–1 placerade Kahnberg ett dragskott förbi Gustaf Wesslau till 2–1.

Blandade känslor

Djurgården saknade flera forwards och var tröttkört på slutet. Mika Zibanejad var sjuk, Marcus Nilson fick matchstraff efter inblandning i två slagsmål och Jimmie Ölvestad tvingades bryta i första perioden efter en tackling från Jari Tolsa. Men i spel sex mot fem i slutet tryckte Kristofer Ottosson in kvitteringen till 2–2.

I förlängningen avgjorde sedan Mathis Olimb för Frölunda.

– Man är less på att vi inte tar tre poäng när vi var så nära. Men samtidigt är det grymt skönt att vi tar två poäng, det räddade kvällen, säger Magnus Kahnberg till Canal plus.