Rookie övertidshjälte för New Jersey

Publicerad 2012-04-27

Henrique sköt Devils vidare med två mål

Vild Devils-glädje efter Henriques mål. Foto: AP

Den sjunde och avgörande matchen mellan New Jersey och Florida ska rookien Adam Henrique, 22, sent glömma.

I den andra övertidsperioden satte han sitt andra mål i matchen och skickade New Jersey vidare.

– Jag tror jag fick en blackout när jag hörde dunsen i nätet, säger Henrique.

Den 22-årige rookien var bara två år när Devils-legendaren Martin Brodeur debuterade, målvakten som också stoppade 43 skott i natt när New Jersey tog sig vidare med 3–2.

Det är första gången sedan 2007 som Devils lyckas vinna en slutspelsrunda. Och det kan man alltså tacka Henrique, utsedd till matchens första stjärna, som inte bara lyckades få in in övertidspucken, utan även alltså gav bortalaget ledningen i den första perioden.

”Fick blackout”

– Jag kände att jag blev ensam och så försökte jag få den på mål, men jag fick en bra studs, säger matchhjälten.

Florida kvitterade till 2–2 och ordnade förlängningen med bara drygt tre minuter kvar av matchen.

Men efter 3:47 i den andra övertidsperioden, och en bit efter midnatt, hittade Henrique alltså in bakom Jose Theodore igen.

– När jag hörde dunsen i nätet tror jag att jag fick en blackout. Det var en enorm känsla.

Floridas uttåg gör att Mikael Samuelsson är tillgänglig för Mårts, om han vill.

I konferenssemifinal väntar nu Philadelphia med stjärnor som Claude Giroux och Jaromir Jagr.

Devils gick som åttonde och sista lag vidare till kvartsfinalerna – som inleds natten mot lördag i Arizona där Phoenix tar emot Nashville.