Splittrade senast.

Mot Dinamo Riga visade Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl varför de ska spela ihop.

Tillsammans ordnade de en efterlängtad 5-3-seger åt SKA Sankt Petersburg.

Tjecken Vaclav Sikora har tillfälligt uppgraderats från sin roll som assisterande tränare i väntan på att SKA Sankt Petersburg ska hitta en ersättare åt sparkade Ivano Zanatta.

Sikoras första drag som huvudansvarig var att göra om kedjorna helt. Bland annat splittrade han det svenska radarparet Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl, som ligger på andra respektive första plats i den interna poängligan.

Ändringarna gav inte resultat, Sankt Petersburg förlorade arméderbyt mot CSKA Moskva med 2-3.

Men i fredagens möte mot Dinamo Riga studsade det hittills underpresterande stjärnlaget tillbaka. Och det var svenskduon som ordnade segern.

Fyra poäng av Mårtensson

Med fem minuter kvar av den andra perioden satte Mattias Weinhandl det matchavgörande 4-3-målet på Rigas målvakt Mikael Tellqvist. För framspelningen stod, just det, Tony Mårtensson.

Weinhandl fastställde även slutresulatet till 5-3 med 19 sekunder kvar av matchen, även den gången på pass från Mårtensson.

Utöver de två assisten till svenskkollegan noterades Mårtensson för ett mål och ytterligare en passningspoäng.

Sankt Petersburgs tredje svensk, Johan Fransson, hade återigen mest speltid i laget, 22.50.