Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-26

Djurgården var inte på hugget i Scandinavium

Frölunda vann en viktig match mot Modo i lördags efter fyra raka förluster.

På tisdagskvällen kom nästa seger.

– En riktigt skön seger, säger Förlundamålvakten Johan Holmqvist som höll nollan.

Frölunda hade förlorat fyra matcher i sträck när de besegrade Modo i lördags. Före den matchen pratades det om en kraftig kris och många började ge upp hoppet om Göteborgslaget.

Mot Djurgården hade de på tisdagen skadeproblem i defensiven och fick ytterligare en backskada på Peter Andersson under matchen.

Men lördagens seger verkade ha gett laget ny energi.

Kallio missade friläge

Förlunda var hungrigare och mer på hugget och kunde i den början på den andra perioden göra 1–0. Niklas Andersson serverade Mika Pyörälä som stänkte in pucken.

Några minuter senare kunde Tomi Kallio ha gjort 2–0 men brände ett friläge och slog sönder klubben i frustration efteråt. Frölunda gick in i den tredje perioden med en 1–0-ledning.

– Frölunda har bättre fart än oss på skridskorna, säger Djurgårdens Mario Kempe till Canal Plus.

Andersson frispelad

I den tredje perioden fortsatte Frölunda att styra matchen och mycket välförtjänt satte laget 2–0 halvvägs in i perioden när Niklas Andersson blev frispelad.

Djurgården hade ingenting att sätta emot och matchen slutade 3–0 till Frölunda när Robin Lindqvist punkterade matchen i med fyra minuter kvar att spela. Frölunda plockar nu viktiga poäng i botten på tabellen.

– Efter två perioder har vi fortfarande chansen men sen kom 2–0, säger Djurgårdstränaren Hardy Nilsson till Canal Plus.

– Riktigt skön seger för oss i dag, säger Frölunda-målvakten Johan Holmqvist.