Folkligt, fullsatt och förlust.

AIK-fansen bjöd på stor stämning i Hovet i går och visade att de ville ha kvar sitt hockeylag.

– Synd bara att vi inte kunde vinna, säger AIK-spelaren Roger Jönsson.

AIK–Skellefteå AIK. Det var även match nummer två i ett upprop som startats för att rädda krislaget.

AIK-ledningen ville ha svar från fansen om de ville ha kvar ett hockeylag på en seriös nivå.

Och det fick AIK-ledningen.

Redan 70 minuter innan matchstart kom skylten med utsålt upp vid Hovet. Därefter hade svarta börs-hajarna julafton och sålde hockeybiljetter för 400 till 500 kronor. När hände det senast på hockey i Stockholm?

Nervöst inför matchen

– Klart man var nervös inför matchen. Lite publik var en signal att ingen bryr sig. Nu blev det en skön fest med otrolig stämning, säger Anders Gozzi, före detta spelare och numera sportchef i AIK.

Matchen hade allt. Stor hockeyklack. Hyfsat spel, Två straffar. Matchstraff och täta närkamper. Irriterade spelare med vattniga ögon som tacklades över hela isen.

Målvaktsdebut

Lägg därtill att AIK:s målvakt, Jocke Persson, fick bäras ut på bår i tredje perioden och en juniormålvakt, Gustaf Wesslau, fick göra debut i målet förstår man att det var en händelserik kväll på Hovet.

Det som saknades var en sportslig framgång. Skellefteå vann med 4–2, trots stödet från läktaren. Norrlänningarna var effektiva och hade den där lilla turen som behövs vid målvaktsreturer.