Skellefteå knep sista platsen till kvalserien

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2003-03-17

Vände mot Arboga i avgörande matchen

Skellefteå Aik tog den sjätte och sista platsen i kvalserien till elitserien i ishockey efter 2–1 i matcher mot Arboga i playoff 2.

I gårdagens match tog gästerna ledningen med både 1–0 och 2–1 men norrlänningarna kom tillbaka och vände till 3–2 i mitten av andra perioden. Bakom tre av Skellefteås mål låg Johan Åkerman. Avgörande 4–2 sprätte Patrik Ekholm (bilden) in i spel fem mot fyra med knappt fyra minuter kvar.

Fem av de sex målen kom i power play. Bara Skellefteås 1–1-mål (Fredrik Näsvall) kom med full manskap på plan.

Övriga lag i kvalserien är Brynäs och Linköping från Elitserien, Hammarby och Rögle från superallsvenskan samt AIK som slog ut Björklöven i playoff 2 med 2–0 i matcher.

I kvalseriens första omgång på onsdag ställs Hammarby mot Rögle, Brynäs tar emot Linköping och Skellefteå möter Aik.

Alla möter alla och tionde och sista omgången spelas 12 april.