Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-16

I skuggan av Fabian Brunnströms makalösa succédebut i Dallas var det tunnsått med svenska framgångar.

Här en sammanfattning av de blågula insatserna i natt.

Patric Hörnqvist gjorde sitt första NHL-mål i natt.

Mötet mellan Dallas och Nashville blev en målorgie där nämnde Brunnström glänste mest med sina tre mål.

Men även förre djurgårdaren Patric Hörnqvist hittade rätt för första gången i en NHL-rink. Hörnqvist kvitterade till 2–2 i mitten av den andra perioden med ett skott mellan benskydden på Dallasmålvakten Marty Turco.

Men där tog det roliga också slut för Nashville-spelaren. För strax därefter tog Brunnström målshow över och det slutade med att hemmalaget Stars vann med 6–4.

Niklas Grossman hade en assist till Brunnströms matchavgörande 5–4 medan Loui Eriksson och Joel Lundqvist blev poänglösa trots målkavalkaden.

I New York försökte tvillingbrorsan till Joel noteras för säsongens fjärde seger. Men trots att NY Rangers inledde starkt släppte Henrik Lundqvist in tre puckar och Rangers fick därmed inkassera säsongens första förlust (1–3).

Samtliga svenskar (Henrik Tallinder, Markus Näslund och Fredrik Sjöström) blev poänglösa. Den sistnämnde var dock inne på isen när Scott Gomez gav Rangers ledningen i den första perioden.

Mötet mellan Montreal och Boston hade bara en svensk på isen. Per-Johan Axelsson förde en anonym tillvaro då hans Boston föll med 4–3 efter straffar.

Men det var ändå starkt av Bruins att ta en poäng. För efter en period ledde Canadiens med 3–0 hemma i ett fullsatt Bell Centre (21 273 åskådare). Kaptenen Saku Koivu gjorde säsongens första mål när han gav Montreal ledningen med 2–0 med knappt fyra minuter kvar av den första perioden.

I straffläggningen satte Alex Tanguay den avgörande pucken.

– Vi dominerade spelet och det såg ut som om vi slappnade av. Men som tur är kom vi undan med två poäng, sa Tanguay till AP.

I Chicago tog hemmalaget säsongens första seger på det fjärde försöket. Blackhawks slog enkelt tillbaka Phoenix Coyotes med 4–1.

Inga svenskar på isen – målvakten Mikael Tellqvist stod i båset och såg sin kollega briljera. För trots fyra insläppta mål hade Nikolai Khabibulin en fin räddningsprocent på 96,7 i den skottrika matchen. Tellqvist får nog vänta vidare på säsongspremiären.

Edmonton tog en meriterande seger borta mot Anaheim med 3–2. Robert Nilsson assisterade till Oilers kvittering till 2–2 i slutet av den andra perioden.

I den tredje avgjorde Lubomir Visnovsky med säsongen första fullträff. Edmonton har därmed inlett säsongen med två raka segrar.

Samuel Påhlssons Anaheim väntar fortfarande på första segern.