För ett tag sedan såg karriären ut att vara över.

Men nu är Timrås Timo Pärssinen tillbaka med besked.

Han blev matchvinnare i det heta Norrlandsmötet mot Skellefteå.

– Det går knappt att beskriva hur det känns, sa Pärssinen till ppv.

Nu var Pärssinens mål knappast av det mer avancerade slaget. Han blev mer eller mindre träffad av pucken i numerärt överläge.

Skott kom från blå och Pärssinen stod parkerade på rätt ställe.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag försökte bara stå därframme, sa Pärssinen.

För bara ett tag sedan såg Pärssinens karriär att vara över. Han har genomlidigt tre diskbråcksoperationer och missat mer än 50 matcher sedan han kom till Timrå för ett par säsonger.

Hittils har det blivit sju matcher för finländaren. Innan matchen mot Skellefteå hade dock inte blivit något mål, utan bara fem assist.

Men nu lossnade det ordentligt. Förutom det matchvinnande målet svarade Pärssinen dessutom för två assist.

Fram till dess hade det varit en svängig och rivig match där Timrå spelat bäst men där Skellefteå tog tillvara på sina målchanser.

Knappast rättvist

Hemmalaget gick snabbt upp till 2–0, men gästerna kom tillbaka efter två mål av Niko Dimitrakos.

– Vi spelar bra och resultatet är knappast rättvist, sa Fredrik Hynning till ppv. Hynning som också passat på att missa en straff.

Timrå gick upp till 3–2 efter en kontring i numerärt underläge där pucken låg stilla på mållinjen innan Mika Pyörälä kunde peta in den.

I samma utvisning kunde dock Tim Erixon kvittera och Skellefteå såg ut att vara på väg mot en tredje rak förlängning.

Men Erik Anderssons utvisning efter knappt åtta minuter av sista perioden blev västerbottningarnas olycka.