– nu kallar tränaren till krismöte

Bobo Simensen – hur ska han få ordning på Malmö?

Malmö har hittills blandat goda resultat med rejäla bottennapp.

I kväll kom återigen ett – just det – bottennapp.

Huddinge, näst sist i serien, reser just nu hem med tre poäng i bagaget efter en härlig bedrift (3-2) i Malmö Isstadion.

Nu kallar tränare Bobo Simensen till krismöte.

Fredric Andersson gav Huddinge tidigt ledningen i bortamötet med Malmö. Trots 19-8 i skott lyckades inte skåningarna få hål på Huddinge-målvakten Tom Olsson i första perioden.

Carl Söderberg fick till slut överlista Olsson, men då hade Fredrik Sonntag redan hunnit göra 2-0 i spel fem mot fyra. Alltså: fortfarande uppförsbacke för Redhawks. Inte nog med det.

Den branta vägen mot poäng blev längre när Jimmy Jensen slog in 1-3 efter 15.23, ett mål som bäddade för segern. Trots att Malmö hade 40 skott mot Huddinge-keepern lyckades man inte ta någon poäng.

Matt Nickersons reducering fyra minuter från slutet var matchens sista puck som hittade nätmaskorna. En riktigt stark bedrift av nästjumbon att besegra en av förhandsfavoriterna till seriesegern på hemmaplan.

Malmö har bara vunnit tre av den nio inledande matcherna och ligger nu sjua i tabellen – långt ifrån den topplacering som det förväntades inför säsongen.

– Jag ska ta ett ordentligt snack med spelarna. Vad det handlar om vill jag inte gå in på, men vi måste försöka få rätsida på det här, säger han till Sportbladet

Malmö Redhawks har problem. Förlust hemma mot bottenlaget Huddinge på onsdagskvällen och innan matchen hade sju personer på klubbens kansli varslats om uppsägning.

– Vi vill ha en ekonomi i balans, kunna stå på egna ben, därför är det här en nödvändig besparing. Det är tragiskt att vi måste skära ner, men vi har ett ansvar gentemot våra medlemmar i föreningen, säger Mats Westerback, vd i Malmö Redhawks till Sydsvenskan.

Förra säsongen gjorde ishockeyklubben en förlust på 38 miljoner kronor (TT).