Ny förlust – och två nya skador

Ny förlust – och nya skador.

Modo hade en ny tung kväll när laget föll med 3–2 borta mot Luleå.

Succéforwarden Mats Zuccarello-Aasen åkte på en fotledsskada och backen Victor Hedman skadade nyckelbenet.

Efter stjärnsmällen borta mot Djurgården senast, förlust med 7–0, var det ett Modo med stukat självförtroende som gästade Luleå.

Laget var även brandskattat på spelare då stjärnan Niklas Sundström och backen Hans Jonsson skadade sig mot Djurgården och Per Hållberg saknades sedan tidigare.

”Bjudit på två mål”

Redan efter 5.48 i kväll, i numerärt underläge (!), tilläts Luleåbacken Kristofer Berglund ostört trampa in i Modozonen och hänga in 1–0 i nättaket bakom en passiv Karol Krizan.

I slutet av perioden kom även 2–0 när Mats Lavander styrde in Berglunds skott från blålinjen.

– Nu har vi bjudit på två mål, det är inte bra. Vi ska jobba på som vi har gjort, utan de inviduella misstagen, sa Fredrik Warg till ppv i första periodpausen.

Men i andra perioden satte Jaroslav Obsut 3–0 med ett skott från blålinjen och i det läget såg Modo ut att vara ett slaget lag.

”En del att jobba på”

Inför sista perioden väckte dock Mattias Timander liv i matchen när han reducerade med ett tungt slagskott.

– Men vi har en del att jobba på, sa Timander.

I tredje perioden reducerade Tommy Wargh ytterligare en gång. Modo pressade för kvittering, men Luleå höll undan.

För Modo var det inte nog med att man åkte på en ny förlust. Först utgick backen Victor Hedman med skadat nyckelben. Och med knappt två minuter kvar föll Mats Zuccarello-Aasen till isen efter en närkamp med Anders Burström.

Den norske succérookien vred sig i smärtor och kunde inte stödja på vänsterbenet när han stapplade av isen med en fotledsskada.