Matchfakta 8/1

Dallas–Minnesota 3–1

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-08

(0–0, 2–1, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (5.50) Matt Niskanen 4 (Jeff Halpern, Steve Ott), 1–1 (9.19) Mark Parrish 12 (Marian Gaborik, Kim Johnsson), 2–1 (11.06) Antti Miettinen 8 (Brenden Morrow, Mike Ribeiro).

Tredje perioden: 3–1 (2.11) Antti Miettinen 9 (Mike Ribeiro, Brenden Morrow).

Skott: 30–19 (8–5, 14–8, 8–6).

Utvisningar, Dallas: 4 x 2 min. Minnesota: 5 x 2 min.

Publik: 17 502 (i American Airlines Center).

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 1, 0, 0, -1, 18.28

Matchen: Efter fyra raka förluster tog Dallas Stars en viktig seger då laget besegrade Minnesota Wild hemma i American Airlines Center. Båda lagen ligger ovanför slutspelstrecket i Western Conference, men det är en oerhört jämn tabell – där endast Los Angeles Kings verkar vara borta från kampen om bucklan – och det krävs inte mycket grus i maskineriet förrän man är under slutspelsstrecket. Det var första gången sedan 2003 som Stars förlorat fyra matcher i rad så segern var välbehövlig av flera anledningar. Centern Mike Ribeiro – som innan matchen skrev ett nytt 5-årskontrakt värt $25 miljoner – hade chansen att ge Stars ledningen i den första perioden, men Niklas Bäckström räddade straffen. Ledningsmålet kom dock i början av den andra perioden då rookiebacken Matt Niskanen, 21, gjorde mål. Strax därefter trodde Wild att dom kvitterat då Brent Burns satte pucken i mål, men domarna dömde bort målet då målvakten Marty Turco flyttat målburen strax innan pucken passerade mållinjen. Kvitteringen kom efter 9:19 då Mark Parrish satte sitt 12:e mål för säsongen. Högerforwarden Antti Miettinen, 27, frälste dock hemmalaget med två mål och fastställde slutresultatet till 3-1.

– Efter fyra raka förluster och en lång bortaturné som väntar så var det här en måstematch, sa Brenden Morrow till AP.

Stars spelar sina fem nästa matcher på bortaplan, med start i United Center i Chicago på onsdag.

Edmonton–New York Islanders 4–0

(0–0, 3–0, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (1.11) Ales Hemsky 11 (Tom Gilbert, Joni Pitkänen), 2–0 (6.31) Shawn Horcoff 18 (Ales Hemsky, Dustin Penner), 3–0 (11.22) Marty Reasoner 5 (Jarret Stoll, Tom Gilbert).

Tredje perioden: 4–0 (16.09) Jarret Stoll 6 (Shawn Horcoff, Dustin Penner) spel fem mot fyra.

Skott: 33–35 (12–10, 8–14, 13–11).

Utvisningar, Edmonton: 3 x 2 min, 2 x 5 min. N Y Islanders: 5 x 2 min, 2 x 5 min.

Publik: 16 839 (i Rexall Place).

Målvakter:

Edmonton: Mathieu Garon 100%, istid 59.32

N Y Islanders: Rick DiPietro 87,9%, istid 59.49

Inga svenskar på isen

Matchen: Det talades om andremålvakten Mathieu Garon och centern Shawn Horcoff efter matchen mellan Edmonton Oilers och New York Islanders i Rexall Place. 29-årige Garon noterade sin tredje nolla för säsongen – 13:e i karriären – när Oilers besegrade Islanders och tog sin första seger under ordinarie tid sedan den 2 december.

– Det var ett tag sedan vi kunde vinna en match med några mål, sa en nöjd Craig MacTavish, coach i Oilers, till AP efter matchen.

Bortalaget sköt fler skott på mål än vad hemmalaget mäktade med, men Garon var omutlig. Ales Hemsky gav Oilers ledningen i inledningen av den andra perioden innan Horcoff satte sitt 100:e mål genom tiderna då han med ett backhandsskott överlistade Islanders målvakt Rick DiPietro. Oilers jagar lagen ovanför slutspelsstrecket i Western Conference medan Islanders ligger jämsides med Philadelphia Flyers som innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen i Eastern Conference. Robert Nilsson, 22, var petad för andra matchen i rad.

Anaheim–Nashville 5–2

(0–1, 4–0, 1–1)

Första perioden: 0–1 (4.59) Marek Zidlicky 3 (Ville Koistinen) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (0.42) Travis Moen 2 (Ryan Carter, Sean O'Donnell), 2–1 (1.51) Chris Kunitz 14 (Mathieu Schneider, Kent Huskins), 3–1 (7.39) Chris Pronger 9 (Ryan Getzlaf, Scott Niedermayer) spel fem mot tre, 4–1 (8.49) Corey Perry 22 (Chris Kunitz, Doug Weight) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–2 (4.11) Jean-Pierre Dumont 15 (Jason Arnott, Marek Zidlicky) spel fem mot fyra, 5–2 (13.43) Ryan Getzlaf 17 (Corey Perry, Todd Bertuzzi).

Skott: 37–22 (7–10, 17–5, 13–7).

Utvisningar, Anaheim: 4 x 2 min, 1 x 5 min. Nashville: 3 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 174 (i Honda Center).

Målvakter:

Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 90,9%, istid 59.53

Nashville: Dan Ellis 86,5%, istid 59.24

Matchen: För 56:e gången i rad – grundserien och slutspel inräknat – var Honda Center utsålt och hemmapubliken gick hem nöjda efter vad dom fick se. Nashville Predators förde dock spelet i den första perioden och tog också ledningen genom den tjeckiske backen Marek Zidlicky, 30, innan Anaheim Ducks vaknade till liv i den andra perioden. Hemmalaget hade avgjort matchen redan efter 8.49 av den andra akten då högerforwarden Corey Perry slog in 4-1 bakom Dan Ellis. Jean-Pierre Dumont gjorde mål för femte matchen i rad – och tangerade därmed ett klubbrekord – när han reducerade till 4-2, men det var för sent för gästerna. Det var sjunde gången i rad som Ducks besegrade Predators på hemmaplan.