Nya poäng till Brynäs

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-01

Slog Skellefteå efter förlängning

Från formbotten till formtoppen.

Brynäs spelade sin fjärde raka match utan förlust när man besegrade Skellefteå med 4–3 efter förlängning.

Efter en ganska tam förstaperiod tog matchen fart i den andra.

Skellefteå tog ledningen genom Erik Forssell. Marcus Kristoffersson skottfintade och spelade fram Forsell som enkelt kunde placera pucken vid sidan om Korhonen.

Brynäs fick strax efter chansen att spela fem mot tre – och tog den. Mikael Lind lyfte fram pucken till Björn Danielsson som kunde slå in kvitteringen på tennis.

Men Skellefteå kunde återigen ta ledningen. Bergskedjan drog upp tempot och Mikael Renberg spelade snyggt fram Anders Söderberg.

– Det var ett snyggt pass av Micke. Jag hade lite tur som fick in den, tror den gick under målvakten, sa Söderberg till ppv.

Brynäs målskytt Björn Danielsson var inte helt nöjd med sitt lags insats.

– Vi måste spela betydligt bättre i den sista perioden om vi ska kunna vinna. Vi måste bli mer desperata och jobba hårdare, sa Danielsson.

Om det var desperation eller inte, men Brynäs kom i alla falligen direkt i tredje perioden efter mycket snyggt klapp-klapp spel mellan Ove Molin, Janne Hauhtonen och, sist på pucken, Daniel Widing.

Efter drygt fem minuter fick Brynäs chansen att spela fem mot tre igen, och tog också den chansen. Janne Hauhtonen slog in pucken i mål just som Skellefteå fick in sin fjärde spelare.

Men Skellefteå kom igen och kunde kvittera. Kimmo Koskenkorva slog in 3–3 på målvaktsretur efter ett bra power play-spel.

I förlängningen blev det återigen en utvisning som avgjorde. Brynäs fick chansen fyre mot tre och Mikael lind kunde peta pucken mellan benen på Andreas Hadelöv.

– Starkt av oss att komma igen. Vi får vara nöjda med två poäng, sa Lind till ppv.