Matchfakta 28/10

Huddinge-Rögle 3-4(1–1, 0–1, 2–2)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-28

Huddinge fick en drömöppning mot topplaget Rögle. Redan när matchklockan stod på 1.41 klippte Tony Lagerström in ledningsmålet. Hemmalaget var piggt och svarade för en mycket stark förstaperiod. Skotten: 16–5. Men Rögle kvitterade strax före pausvilan genom Andrée Persson.

Trots att Huddinge fortsatte att trumma på framåt och ånga på med sina avslut, var det Ängelholms-laget som var vassare i avsluten. I mittperioden rakade Christofer Löfberg in 1–2 efter 6.11 – samtidigt spelade Sebastian Jonsson i Rögle-kassen stabilt.

I den tredje perioden var uppförsbacken brant hela vägen till slutsignalen. Huddinge ska dock ha alla heder för sin insats.

Rögles Peter Lorentzen utökade till 1–3 redan efter 1.45 – och även om hemmalagets replik kom snabbt så var det gästernas kyla som till slut skulle avgöra tillställningen. Brett Harkins slog in 2–4 efter 8.53.

Huddinge som fortfarande hade chansen till poäng reducerade återigen när Christer Andersson hittade nätet dryga minuten senare.

Huddinge tog ut målvakten Pontus Sjögren 1.38 från slutet men det räckte inte till ytterligare mål.

Rögle på andraplats ligger två poäng efter serieledarna Leksand och har hela sex poäng ner till Malmö på fjärdeplatsen som ligger utanför kvalstrecket.

Första perioden: 1–0 (1.41) Tony Lagerström (Daniel Karlunden) , 1–1 (17.51) Andrée Persson (Mads Bödker, Brett Harkins).

Andra perioden: 1–2 (6.11) Christofer Löfberg (Jakob Johansson, Daniel Sondell) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (1.45) Peter Lorentzen (Christofer Löfberg), 2–3 (2.33) Roger Jönsson (Nicklas Nilsson), 2–4 (8.53) Brett Harkins, 3–4 (10.36) Christer Andersson (Oscar Ahlström).

Skott: 43–19 (16–5, 9–7, 18–7).

Utv, Huddinge: 6x2. Rögle: 10x2.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 379.

Hammarby-Oskarshamn 1-3 (1–2, 0–1, 0–0)

Trots en match mer spelad har Hammarby hela tio poäng upp till säker mark.I kväll åkte Bajen på ytterligare en förlust.

Alexander Johansson gav gästerna ledningen när han rakade in pucken bakom Hammarby-målvakten Henrik Karlsson efter 6.53.

Bajen kvitterade några minuter senare men IKO gick till pausvila efter att Andreas Lundin tagit vara på Ola Svanbergs framspelning och lagt pucken i nät. I andra perioden slog Svanberg till på egen hand och utökade siffrorna till 1–3 i spel fem mot fyra.

Hemmalaget saknade inte chanser men hade svårt att sätta dit dem.Därmed har de en fortsatt jobbig sits som jumbo.

Oskarshamn avancerar till en tiondeplats.

Första perioden: 0–1 (6.53) Alexander Johansson (Jimmie Svensson, Alexander Bergström), 1–1 (9.39) Vilhelm Söderlind (Johan Andersson), 1–2 (13.22) Andreas Lundin (Ola Svanberg).

Andra perioden: 1–3 (3.41) Ola Svanberg (Fredric Jaensson, Alexander Bergström) spel fem mot fyra.

Skott: 28–28 (11–11, 10–11, 7–6).

Utv, Hammarby: 4x2, 1x10. Oskarshamn: 3x2.

Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla.

Publik: 1043.