Dagens namn: Orvar

Storfavoriten Malmö vann direkt i premiären

Publicerad 2011-09-17

Mora – Malmö 3-4

Stora seriefavoriten Malmö inledde säsongen med att efter många om och men besegra Mora med 4-3 på bortaplan.

Det stod 1-1 inför den sista perioden, innan målen började trilla in. Med tre och en halv minut kvar ledde Mora med 3-2, men då kvitterade först tysken Alexander Barta innan färska nyförvärvet Stefan Lassen gjorde 4-3 med bara minuten kvar att spela.

Mora tog ut målvakten Christoffer Bengtsberg i slutet, men lyckades inte kvittera.

Borås – Örebro 0-2

Nicklas ”Pumba” Dahlberg fick en magnifik start på sejouren i Örebro efter att ha motat 15 av 15 skott i lagets 2-0-seger i seriepremiären på bortaplan mot Borås.

Offensivt låg Örebros spjutspets Conny Strömberg bakom båda målen för gästerna. Han spelade fram Peter Andersson till 1-0 i power play i den första perioden och spelade sedan fram kedjekamraten Johan Wiklander till 2-0 i inledningen av den sista akten.

Debuterande keepern Magnus Åkerlund motade 17 av 19 skott för Borås.

Bofors – Oskarshamn 4-2

Rivjärnet Martin Sandgren är inte känd för sitt målskytte och under säsongen i Sundsvall ifjol mäktade han bara med fyra mål under hela vintern.

Men i år – i sin nya klubb Bofors – lossnade det direkt. 21-åringen sköt dubbla mål när värmlänningarna besegrade Oskarshamn med 4-2 på hemmaplan.

Sandgren – som hade 85 utvisningsminuter ifjol – hann också dra på sig en tvåa i matchen där totalt 78 utvisningsminuter utdelades.

Troja/Ljungby – Västerås 1-4

Troja/Ljungby fick en smakstart med 1-0 genom Ziga Pavlin på hemmaplan mot Västerås, men sedan tog det roliga slut för smålänningarna.

Västerås vände och vann med 4-1 och vann skottstatistiken med 45-18. Lasse Johansson i VIK-kassen motade 17 av 18 hemmaskott.

Gästernas tre första mål – inprickade av Markus Ljungh, Peter Öberg och Kenneth Bergqvist – kom i power play.

Sundsvall – Tingsryd 5-4 (övertid)

Backen Johan Burlin tog aldrig ta någon plats i Borås, men efter ett år i ryska Perm är han nu tillbaka i Sverige då han häromveckan skrev kontrakt med Sundsvall.

Och snacka om att 22-åringen fick en fantastisk start i sin nya klubb.

Burlin sköt totalt tre mål i 5-4-segern mot Tingsryd. Med minuten kvar av matchen gjorde han 4-4 och under övertidens sista sekund satte han 5-4-målet.

Sundsvall vann skotten med totalt 45-25.