Dagens namn: Orvar

Mora och Almtuna tappade poäng

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-21

Oskarshamn - Almtuna 3-2

Oskarshamn tog den absolut sista chansen att haka på i playofftåget efter att ha tagit en 3-2-seger mot Almtuna på hemmaplan.

Smålänningarna har bara tre matcher kvar att spela, men är nu bara "bara" fem poäng efter Almtuna som innehar den sista playoffplatsen. Ett tufft, men inte omöjligt, utgångsläge alltså.

IKO tog en tidig 2-0-ledning efter mål av Lukas Eriksson - som gjorde mål för fjärde raka matchen - och Martin Olsson - första målet för säsongen. Almtuna kvitterade efter mål av Rasmus Sandström och Tobias Hage. Allt detta hände i den första perioden.

Det matchvinnande 3-2-målet slogs sedan in av Andreas Valdix mitt i matchen.

Troy Davenport i IKO-kassen gjorde en ny stark match med 23 räddningar.

Almtuna tappade mark i tabellen och är nu alltså sjua i sammandraget.

Mora - Bofors 3-4 (övertid)

Mora spelar för att nå playoff och hade chansen att skjuta fram positionerna i hemmamatchen mot avhängda Bofors, men då tappade man två viktiga poäng efter en övertidsförlust.

Men det kunde lika gärna ha blivit noll poäng.

Det stod 1-1 inför den andra perioden, men då såg Bofors till att vinna den andra perioden med 2-0 sedan man vunnit skotten med hela 23-4 (!). Linus Persson gjorde 2-1 innan Peter Wennerström tryckte in 3-1.

Mora kom dock tillbaka efter den miserabla mittperioden. Henrik Eriksson gjorde 2-3 i numerärt underläge och poängkungen Mikael Zettergren sköt 3-3 i power play.

På övertid avgjorde sedan Brynäsaktuelle Fredrik Höggren för Bofors. Mora ramlade ner till sjätteplatsen i tabellen efter att ha blivit passerade av Västerås.

Borås - Västerås 1-4

Det stod länge och väl 1-1 mellan Borås och Västerås, men till slut, i den sista perioden, kom det avgörande rycket från Västerås som innebar att laget plockade viktiga poäng i playoffstriden.

Fem och en halv minut in i slutperioden gjorde Peter Öberg det förlösande 2-1-målet. Av bara farten så gjorde sedan Tobias Forsberg både 3-1 och 4-1 och säkrade därmed segern.

Johan Gustafsson gjorde en stark insats och räddade 23 av 24 skott.

Segern för västmanlänningarna innebar ett hopp upp till femteplatsen i tabellen, eftersom både Almtuna och Mora tappade poäng. Västerås är uppe på 80 poäng i sammandraget, och är fyra poäng före åttan Malmö som ligger precis utanför playoff.