Dagens namn: Orvar

Frölunda hemmaslog SSK

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-02

Efter bottennappet senast mot Timrå hade Frölunda vaknat till och besegrade Södertälje med 4–0 i Scandinavium.

En bra förstaperiod och en säker tredjeperiod grundlade Frölundas trepoängare.

Frölunda bjöd på en snabb och rörlig hockey i den första perioden och pressade långa stunder tillbaka Södertälje djupt i deras zon. En av de pådrivande spelarna var Joel Lundqvist som nu är ordentligt tillbaka efter sin långvariga tumskada.

Det var också Lundqvist som inledde målskyttet när han i mitten av perioden tog sig fram på högerkanten, bröt in framför och lade pucken mellan benen på Riku Helenius i Södertäljes mål.

Södertälje var tämligen uddlös i inledningsperioden och skapade inte många farliga situationer framför Frölundas mål.

Med en och en halv minut kvar till pausvilan ökade yrvädret Nicklas Lasu på till 2–0 för Frölunda, ett resultat som klart speglade spelfördelningen.

– Jag tycker matchen avgjordes där i den första perioden. Vi var inte riktigt med från start, sade Södertäljes tränare Peter Popovic.

I andra perioden sjönk spelkvaliteten och Södertälje jämnade ut spelet, men några större farligheter blev det inte.

– Där krånglade vi till det alldeles för mycket. Men, samtidigt var Södertälje betydligt bättre i andra perioden än vad de var i första, sade Frölundas Kent Johansson.

Drygt en minut in i tredje perioden ökade Mika Pyörälä på till 3–0 när han styrde in ett skott från Mikko Mäenpää.

Ett fjärde mål i mitten av slutperioden dömdes bort på grund av spark sedan ett skott från Niklas Andersson tagit på Joel Lundqvist skridsko.

Det kom ändå ett fjärde mål i slutminuten precis när Södertälje blivit fulltaliga. Målskytt blev Mika Pyörälä.

– Vi löste det ganska i den tredje perioden. Vi spelade ett bra försvarsspel, dessutom var Johan Holmqvist bra i målet, sade Johansson.

– Vi var trygga i spelet.

Peter Popovic var inte nöjd med sitt lags insats sett över tre perioder.

– Vi var hyfsade i andra perioden, men som helhet måste jag säga att det var ett steg bakåt jämfört med våra två senaste matcher.

– Det var absolut ingen höjdare vi presterade.