I kväll var han hjälte.

Han kom in och höll nollan när Djurgården besegrade AIK med 3–1.

– Jävligt skönt känns det, säger Owuya.

Djurgården hade förlorat båda de tidigare derbyna mot AIK denna säsong. I kväll var man rejält revanschsuga.

Redan från start satte Djurgården igång ett frenetiskt tempo och 1–0 kom redan efter 57 sekunder genom Daniel Widing – som gjorde sitt blott andra mål för säsongen.

Ölvestad återtog ledningen

Daniel Rudslätt kvitterade i andra perioden men kort därefter kom Jimmie Ölvestad fri och återtog ledningen – samtidigt som det var fullt kaos på läktarna.

I slutet på andra perioden blev Stefan Ridderwall skadad i fingret och Mark Owuya, som svarade för en riktig tavla senast lagen möttes, fick hoppa in. Han täppte igen målet och höll nollan.

– Det går inte att beskriva mer, det är bara riktigt jävla skönt, säger Owuya till Canal Plus efter matchen.

På frågan om ordet revansch kommer i hans mun svarar han leende:

– Ordet vinst kommer i mina tankar...

Även AIK fick byta målvakt

– Vi gör en riktigt jävla bra match, hela laget gör en bra insats.

Även AIK tvingades till ett målvaktsbyte. Viktor Fasth fick utgå med en befarad hjärnskakning och Björn Bjurlin kom in – ett byte som inte blev lika lyckat.

Bjurling agerade passivt när Djurgårdens Tim Eriksson lurade AIK-backen Eric Norin, bröt in på mål, rundade Bjurling och la in den bakom en överspelad Bjurling.

Målet kom med två minuter och 20 sekunder kvar att spela och då var matchen avgjord.

– Djurgården kom ut starkt. Det hade vi förväntat oss, men jag trodde vi skulle ha bättre kontroll på det än vi hade, säger AIK-tränaren Roger Melin.