Idol-Mark: Det gick verkligen inte bra

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-09-23

GÄVLE. Mark Owuya – kanske mest känd för sin medverkan i tv-programmet Idol – fick chansen i Djurgårdens kasse mot Brynäs.

– Det gick verkligen inte bra, men var ingen katastrof heller, säger han till Sportbladet efter 4–2-förlusten.

Mark Owuya. FOTO: CANAL PLUS

När Brynäs unga spelare får upp farten i anfallszon är Gävlelaget riktigt jobbigt att möta, det fick Djurgården erfara på torsdagskvällen. I de två första perioderna satte Brynäs ungdomar fullt tryck mot Djurgårdens backar som stundtals hade mycket jobbigt.

Samtidigt släppte Brynäs till en del bakåt. Båda Djurgårdens mål var frukten av lite passivt och slarvigt arbete i defensiven. Där har Brynäs en del att jobba på.

– Även om vi spelar med bra fart tycker jag att vi gör bra avvägningar när vi ska gå framåt eller inte. Det är väl största skillnaden mot förra säsongen, sade Granström.

Själv är Granström känd som grovjobbare, trivs att vara i centrum. Det fick han vara flera gånger och han satte också Brynäs kvittering till 2–2, på tennis.

– Jag vet faktiskt inte hur pucken gick in men Sebastian Wännström gjorde ett bra jobb innan. Vi hade lite marginaler med oss men det är sånt man förtjänar, sade Granström.

Andreas Dackell gjorde sedan 3–2 några minuter senare och det grepp Brynäs skaffade mitt i andra perioden släppte laget inte. Matchen punkterades definitivt när Mads Hansens ganska lösa skott från offensiva blå linjen seglade in bakom en skymd Mark Owuya tidigt i sista perioden. Djurgården drog sedan på sig flera utvisningar och var aldrig nära att skapa spänning i slutet av matchen.

– I sanningens namn var det lite extra tändvätska att möta Djurgården med tanke på att vi förlorade kvartsfinalen mot dem förra säsongen. Då kom vi inte riktigt upp till den nivå vi kan spela på, sade Granström.

– Nu har vi en säsong till ihop och känns starkare som lag. Visst är det tidigt på säsongen ännu, men känslan i laget är riktigt bra. Vi har ett härligt driv, avslutade Granström.